Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Κεφαλογιάννη στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (ΣΕ) στο Μεσολόγγι, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπολομύτη και τον Διοικητή IV Μεραρχίας Πεζικού “Πελοπόννησος” (ΔΙΚΕ) Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή.

Τον κ. Υφυπουργό υποδέχτηκε στο 2/39 ΣΕ ο Διοικητής του Συντάγματος Συνταγματάρχης (ΠΖ) Παντελεήμων Μπερτσιάς και ενημερώθηκε για τη δομή, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες, ενώ απηύθυνε ομιλία και συνομίλησε με τους οπλίτες και το προσωπικό του Συντάγματος.

Ο ΥΦΕΘΑ στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αγαπητά στελέχη, αγαπητοί οπλίτες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Είναι όμως και μεγάλη η συγκίνηση, αφού το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία του Έθνους μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την αφοσίωση και το έργο που επιτελείτε καθημερινά μέσα από την καρδιά σας και την αγάπη σας για την πατρίδα. Με το πολύπλευρο έργο σας βρίσκεστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να ξέρετε, ότι αυτό σας το έργο δεν μένει στην αφάνεια, αλλά αναγνωρίζεται από όλους τους Έλληνες. Αισθάνομαι υπερήφανος για την ποιότητα, το ήθος και τον επαγγελματισμό όλων σας, στελεχών και στρατιωτών.

Θέλω να διαβεβαιώσω τα στελέχη, ότι το Υπουργείο και, κατ’ επέκταση, η Κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν τρόπους για την ενίσχυση του εισοδήματός και τη βελτίωση των όρων διαβίωσής. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το τεράστιο πρόγραμμα κατασκευής οικημάτων σε όλη τη χώρα. Ένα πρόγραμμα που θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των στεγαστικών αναγκών, αυξάνοντας ουσιαστικά το εισόδημά τους.

Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Η γεωπολιτική αστάθεια, οι ασύμμετρες απειλές και οι νέες μορφές πολέμου απαιτούν από εμάς συνεχή ετοιμότητα και προσαρμοστικότητα. Για αυτόν τον λόγο, η Πολιτεία και η Κυβέρνηση επενδύουν συνεχώς στην εκπαίδευση, στον εξοπλισμό και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής σας.

Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε προγράμματα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων μας Δυνάμεων και φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των αναγκών σας.

Απευθυνόμενος στους οπλίτες θητείας θα ήθελα να αναφερθώ στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης δεξιοτήτων μέσω της Θητείας – Ευκαιρία. Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, για το πως η Κυβέρνηση επενδύει στο στρατευμένο προσωπικό μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά µου συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί. Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία θα είναι πάντοτε δίπλα σας, στηρίζοντας τις προσπάθειες σας και αναγνωρίζοντας το έργο σας».