Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ), κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, την έδρα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ) «Ανδριανούπολη» στην Κοζάνη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Σχηματισμού Ταξίαρχος Κοσμάς Καλμανίδης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε για την οργάνωση, την δομή, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές της, ενώ απηύθυνε ομιλίες προς τα Στελέχη του Σχηματισμού και τους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Κοζάνης και συνομίλησε μαζί τους.

Ο κ. Υφυπουργός μετέβη στην Ιερά Μονή Σερβίων και Κοζάνης και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο.

Έπειτα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Αμανατίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δηλώσεις ΥΦΕΘΑ

«Στην Κοζάνη, μια πόλη με τεράστια ιστορία, επισκέφθηκα την έδρα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Ανδριανούπολη». Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τα στελέχη του Σχηματισμού για το τιτάνιο έργο που καταβάλλουν για τη διατήρηση ενός άριστου βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων του. Παράλληλα, συνομίλησα με Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Κοζάνης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου για τη σπουδαία και ανιδιοτελή συνεισφορά τους στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της Πατρίδας μας. Για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για την αναβάθμιση και εξέλιξη του θεσμού, παρέχοντας δυνατότητες οι οποίες βελτιώνουν όλους τους παράγοντες της Στρατηγικής για την Εθνοφυλακή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στην πόλη συναντήθηκα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Αμανατίδη, με τον οποίο συζητήσαμε για αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής και τη συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων και Περιφέρειας σε πεδία όπως η Πολιτική Προστασία».

 Δείτε φωτογραφίες: