Επίσκεψη ΓΓ ΥΠΕΘΑ στη SEREXPO και στο πεδίο βολής «Μεσοβούνου» [pics]

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Π. Οικονόμου παρευρέθη ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ, στα εγκαίνια της 5ης έκθεσης SEREXPO 2019, που οργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών, ενώ λίγο αργότερα μετέβη στο Πεδίο Βολής «Μεσοβούνου» όπου παρακολούθησε βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην έκθεση SEREXPO 2019 περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες αποτελούν συντελεστή στρατιωτικής ισχύος και η ανάγκη διατήρησής τους επιβάλλεται για ιστορικούς, οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους. Επίσης, εξήρε την κοινωνική προσφορά των μελών του Συνδέσμου, αφού ο Έφεδρος Αξιωματικός χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπη για την Πατρίδα και τα ιδανικά του Έθνους.

Αργότερα, ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ, παραβρέθηκε στο Πεδίο Βολής «Μεσοβούνου» όπου παρακολούθησε βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού που πραγματοποίησαν τα Τάγματα Εθνοφυλακής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (Αξιούπολης – Πτολεμαΐδας – Κοζάνης – Καστοριάς – Νεστορίου – Φλώρινας – Αμυνταίου), με συμμετοχή των Εθνοφυλάκων και με τα βαρέα όπλα που διαθέτουν τα Τάγματα Εθνοφυλακής.

Στη συνέχεια βράβευσε τους δέκα Εθνοφύλακες με την πιο ενεργή συμμετοχή στην εκπαίδευση των Μονάδων τους, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης και εκπαίδευσης της Εθνοφυλακής, καθώς αυτή αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα του Ενεργού Στρατού και εξήρε την εθελοντική συμμετοχή των Εθνοφυλάκων για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς την Πατρίδα.