ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Γιατί οι αεροπόροι έπρεπε να φτιάξουν δική τους ένωση;

Η ίδρυση του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών σύμφωνα με τους ιδρυτές του είχε να κάνει αποκλειστικά με τη “προάσπιση των συμφερόντων των στελεχών Πολεμικής Αεροπορίας αναφορικά με την βαθμολογική, υπηρεσιακή και οικονομική ανέλιξή τους και την καλλιέργεια και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών μεταξύ τους, αλλά και των σχέσεων τους με αντίστοιχους ομίλους, συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία ανά την επικράτεια, ώστε να είναι δυνατή η αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προάσπιση των συμφερόντων τους”.

Η άποψη του Onalert.gr -την οποία ποτέ δεν έχουμε κρύψει- είναι ότι η “πολυδιάσπαση” ποτέ κανέναν δεν βοήθησε. Σε κανένα χώρο ,όχι μόνο στους στρατιωτικούς.

Αλλά οποισδήποτε μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και να ιδρύει τον δικό του σύλλογο, ένωση ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο.

Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της ΣΕΕΝΣΑ ,μετά από τις επαφές που είχε με εκπροσώπους κομμάτων διαπιστώνουμε ότι τα θέματα που θέτει δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά απ΄ όσα θέτουν οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ και των Ενώσεων Στρατιωτικών, εδώ και χρόνια. Τα οποία βεβαίως απασχολούν και τους αεροπόρους.

Ποια είναι αυτά σύφωνα με τις ανακοινώσεις της ΣΕΕΝΣΑ:

1. Αποκατάσταση σε βάθος διετίας των μισθών και συντάξεων εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ

2. Επανεξέταση και ριζική αναδιάρθρωση των διατάξεων του Ν.3883/10
 
3. Καθορισμός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας Στρατιωτικών Συνδέσμων – Ενώσεων
 
4. Δημιουργία παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής
 
5. Αναγνώριση πλασματικών χρόνων (5ετίας) αυτών που εισήλθαν στις Ε.Δ, με τους ίδιους οικονομικούς όρους, με αυτών των Σωμάτων    Ασφαλείας
 
6. Απεμπλοκή των ταμείων εφάπαξ των ενστόλων, από τις διατάξεις του ν.4281/2014, που τα υπάγει στο Υπουργείο Εργασίας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ακόμη ένωση; Δεν θα ήταν καλύτερο και σίγουρα πιο αποτελεσματικό να παρέχουν και “αεροπορική κάλυψη” στην ΠΟΕΣ και στις Ενώσεις όσοι δημιούργησαν τη ΣΕΕΝΣΑ;

Το ζητούμενο σ΄ αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι στρατιωτικοί , είναι η ενότητα και η μαζικότητα. Αν το καταφέρουν τα αποτελέσματα που θα έχουν θα είναι εντυπωσιακά . Μια ολιγάριθμη ομάδα -έξι όλοι κι όλοι- ξεκίνησαν και τελείωσαν με επιτυχία την υπόθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας . Πόσα περισσότερα θα πετύχαιναν αν ήταν περισσότεροι;

Αναφερόμαστε στην ΠΟΕΣ και στις Ενώσεις, γιατί υπάρχουν εδώ και χρόνια . Κι έχουν αποδειχτει αποτελεσματικά “εργαλεία”. Αν κάποιοι έχουν άλλη άποψη , ας προτείνουν κάτι άλλο . Ότι κι αν είναι αυτό όμως δεν μπορεί να είναι “πολυδιασπασμένο”. Πρέπει να είναι ενιαίο,δυνατό και ισχυρό.

Το να έχει ο καθένας το δικό του “πάγκο” και να διαλαλεί τις απόψεις του δεν έχει καμία λογική. Όταν ειδικά οι απόψεις είναι περίπου ίδιες!

Στην Ελλάδα λέμε ότι αν φωνάξει κάποιος πρόεδρε στο δρόμο θα γυρίσουν όλοι να τον κοιτάξουν! Αυτό αφορούσε την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν χρειάζεται να το ζήσουμε και στις ΕΔ.