Ένοπλες Δυνάμεις: Τα νεότερα για τα θετικά κρούσματα κορονοϊού

Στα τέσσερα ανέρχονται μέχρι σήμερα τα διαπιστωμένα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία αφορούν στελέχη και όχι στρατεύσιμους.

Όπως επισημαίνουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, υπάρχουν και αρκετά ύποπτα κρούσματα τα οποία εξετάζονται, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο επιβεβαιωθεί ότι σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση του ΓΕΕΘΑ τα δύο τελευταία κρούσματα διαπιστώθηκαν χθες και αφορούν έναν αξιωματικό του Στρατού Ξηράς, ο οποίος υπηρετεί στο μουσικό σύνολο στην Αλεξανδρούπολη και έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στο Υ/Β «Πιπίνος».

Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ιδιωτικό ταξίδι στην Ισπανία και εντοπίστηκε με κορονοϊό αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα. Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό ο αξιωματικός δεν παρουσιάστηκε στη μονάδα του και ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ό,τι αφορά τον μουσικό στρατιωτικό και εκείνος ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαπίστωση ότι νοσεί, ενώ ταυτόχρονα ελήφθησαν στη μονάδα που υπηρετεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Τα δύο τελευταία κρούσματα προστέθηκαν στα άλλα δύο που είχαν διαπιστωθεί την περασμένη εβδομάδα και αφορούσαν τον στρατιωτικό γιατρό στο ΝΙΜΙΤΣ και τον υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στη Φ/Γ «Ύδρα» και είναι συγγενής του ναυάρχου ε.α ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ όλοι οι προσβληθέντες από τον ιό είναι καλά στην υγεία τους.