Ένοπλες Δυνάμεις: Νυχτερινές επιχειρήσεις και περιπολίες επιτήρησης για την πρόληψη πυρκαγιών – Δείτε εικόνες [pics]

Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα και συνδράμουν τα μέγιστα ώστε να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα που πλήττουν την ελληνική επικράτεια, πραγματοποιώντας ολονύχτιες περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και επιχειρήσεις κατάσβεσης με την ανάπτυξη εναέριων μέσων.

Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις ενήργησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-215, πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415, πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL και ελικόπτερα τύπου Chinook, ενώ σήμερα δόθηκαν νέα πλάνα στη δημοσιότητα από την πολύτιμη και αποτελεσματική δράση των εναέριων μέσων που έχουν αναπτύξει οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης έχουν διατεθεί ομάδες του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», Ομάδες του Σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ, Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, υδροφόρα και βυτιοφόρα οχήματα καθώς και γενικής χρήσης.

Τονίζεται επίσης πως περισσότερα από 12.500 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ. (σ.σ. ο αριθμός αφορά στη συμμετοχή του προσωπικού καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω επιχειρήσεις, π.χ. μεταξύ άλλων περιπολίες επιτήρησης από 5-10 χιλιόμετρα στο σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, το τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το προσωπικό των μηχανημάτων κλπ).

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες: