Ένοπλες Δυνάμεις: Επί ποδός με περίπολα παντού στις επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιά

«Σαρώνουν» την ελληνική επικράτεια οι Ένοπλες Δυνάμεις, στην προσπάθεια αποτροπής της εκδήλωσης πυρκαγιάς ή της έγκαιρης ειδοποίησης και επέμβασης εφόσον εκδηλωθεί.

Συγκεκριμένα οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν διαθέσει προσωπικό για 66 εποχούμενενες περιπόλους και στελέχωσαν 2 πυροφυλάκια.

Οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και έχουν ως σκοπό την αποτροπή, ενώ διέρχονται από ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Εφόσον παραστεί η ανάγκη, εκδηλωθεί δηλαδή πυρκαγιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν σε 1η φάση κατάλληλα μηχανήματα Μηχανικού (δηλαδή προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) που βρίσκονται σε διασπορά (σε συγκεκριμένα σημεία) και σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, για συνδρομή στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα υφίστανται φορείς για τη μεταφορά των εν λόγω μηχανημάτων.

Σε 2η φάση (αν τυχόν χρειασθούν επιπλέον ενισχύσεις) υπάρχουν στη Θεσσαλία (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών) επιπλέον μηχανήματα και φορείς για τη μεταφορά τους.

Σε 3η φάση από Θεσσαλονίκη (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών).

Επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν: