«Ενεση ηρεμίας» επειγόντως στις ΕΔ που μόνο οι Αρχηγοί μπορούν να κάνουν

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν αμέσως μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ κι εμείς εδώ στο Onalert αλλά και άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι γράφαμε ότι έρχεται νέο μισθολόγιο που θα “ισοφαρίζει” την απόφαση, πολλοί αντέδρασαν και μίλησαν για “απαράδεκτα σενάρια”. Το ίδιο είχε γίνει και σε άλλες περιπτώσεις περικοπών και άλλων δυσμενών ρυθμίσεων για τους στρατιωτικούς.

Δυστυχώς -και το εννοούμε- επιβεβαιώθηκαν όσοι δημοσιογράφοι είχαμε εμπιστευθεί τις πηγές μας.

Στις 24 Ιουνίου ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε γράψει στο twitter του το παρακάτω μήνυμα:

Δεν είχε ενημερωθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ για τα κυβερνητικά σχέδια; Πιθανόν. Αλλά κι αυτό είναι θέμα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση , η όποια κυβέρνηση να αγνοεί τόσο επιδεικτικά και τελικά να εκθέτει τον Αρχηγό που η ίδια επέλεξε . Γιατί το “επεισόδιο” που έλεγε “ο Κωσταράκος είναι Αρχηγός του Μπεγλίτη” έχει τελειώσει εδώ και καιρό.

Υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ γνώριζε ή έστω είχε κάποια στοιχειώδη ενημέρωση για το νέο μισθολόγιο που και σήμερα επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή στο ΓΕΕΘΑ. Αν είναι έτσι και απλά επιχειρήθηκε να “αγοραστεί” χρόνος είναι ένα ακόμη λάθος σε μια αλυσίδα λαθών που έχει οδηγήσει τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ σε κατάσταση παροξυσμού.

Η ειλικρίνεια και η επεξήγηση όσων μέτρων η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς θα επέβαλλε αφού αυτή αποφασίζει θα έπρεπε να είναι το “ευαγγέλιο” κάθε στρατιωτικής ηγεσίας.Ίσως ,λέμε ίσως ,πολλά να είχαν αποφευχθεί και σίγουρα δεν θα υπήρχε αυτό το αδιαπέραστο πλέον πέπλο καχυποψίας που έχει καλύψει τα πάντα στις ΕΔ. Οποιαδήποτε διαβεβαίωση από οποιονδήποτε κι αν δοθεί απλά δεν την ακούει κανείς. Κι αν την ακούσει δεν την πιστεύει και την απαξιώνει.

Ίσως ακόμη και τώρα είναι η ώρα των Αρχηγών.

Θα πρέπει μ΄ ένα τρόπο επίσημο και δεσμευτικό να κοιτάξουν το προσωπικό στα μάτια και να του πουν την απόλυτη αλήθεια για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς …τόλμησε να συγκαλέσει Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και αμέσως έπεσε σε κυερνητική δυσμένεια! Αυτά ζούμε ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης που θα έπρεπε λογικά να έχουμε σοβαρευτεί.

Όμως δικαιολογίες δεν μπορούν να υπάρξουν πλέον. Η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω… Το κλίμα στις ΕΔ είναι τεταμένο και κάποιος πρέπει να αναλάβει να κάνει στο στράτευμα μια “ένεση ηρεμίας”. Διαφορετικά τα χειρότερα έρχονται.

Διαβάστε ακόμη:

«Και εγένετο μισθολόγιο»! Πυρετώδεις συνεδριάσεις επιτροπής μισθολογίου στο ΓΕΕΘΑ

«Θα βγω στην παρανομία δεν πάει άλλο»! Απόστρατος ταξίαρχος της ΠΑ τα λέει έξω από τα δόντια


«Τρομάζει» το ΓΕΕΘΑ από την αύξηση των στρατιωτικών που εντάσσονται σε Ενώσεις!