ΕΛΔΥΚ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και αγνοούμενους κατά την τουρκική εισβολή [pics]

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΥ», επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και αγνοούμενους της ΕΛΔΥΚ, κατά την Τουρκική Εισβολή το 1974.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το παρόν έδωσε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Στέφανος Κασσελάκης από το ΣΥΡΙΖΑ, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς των πεσόντων και αγνοουμένων καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Δείτε φωτογραφίες: