ΕΚΟΕΜΣ στρατιωτικών: Μέχρι τέλος του χρόνου καμία περικοπή – Μετά πάμε για 10%

Τι γίνεται με το ΕΚΟΕΜΣ; Σας μεταφέρουμε τι μας λένε :

“Από  έγκυρες και  καλά πληροφορήμενες πηγές που πρόσκεινται σε κύκλους του ΓΕΣ πληροφορηθήκαμε σε ότι αφορά στις φήμες  των τελευταίων ημερών για μείωση του ΕΚΟΕΜΣ  ότι δεν έχει  ληφθεί ουδεμία τέτοια απόφαση σχετικά με οποιαδήποτε μείωση του βοηθήματος αυτού  από το αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο”.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος με μήνυμά του επισημαίνει:

“Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις περί περικοπής του βοηθήματος του  ΕΚΟΕΜΣ κατά 50%, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών επικοινώνησε με τη Στρατιωτική Ηγεσία του ΓΕΣ, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι τα σχόλια είναι ανυπόστατα και δεν πρόκειται να γίνει άλλη μείωση το 2013. Για το έτος 2014 θα εξετασθούν έγκαιρα τα οικονομικά δεδομένα του ΕΚΟΕΜΣ, εκτιμάται όμως ότι αν απαιτηθεί περικοπή λόγω της συνεχούς μείωσης των εσόδων του, αυτή δεν θα υπερβεί το 10%”. 

Η οπτική Νικολόπουλου είναι μάλλον πιο απαισιόδοξη από τις πηγές μας. Κι αυτό γιατί το 2013 …τελείωσε. Και το 2014 που έρχεται φέρνει πιθανότατα όπως μας λέει 10% περικοπή.

Όσο για τα “ανυπόστατα”; Η συζήτηση περί της “τραγωδίας ΕΚΟΕΜΣ” έγινε ενώπιον πολλών ,πάρα πολλών στελεχών του ΓΕΣ. Γι΄ αυτό και το γράψαμε.