ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Ποιοι στρατιωτικοί και γιατί έχουν αγωνία για το ποιος θα εκλεγεί;

Έχουν σχέση οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ με τις ΕΔ; Δυστυχώς έχουν! Η ΝΔ κόμμα που παραδοσιακά είχε δεξαμενή ψηφοφόρων στο στράτευμα -όπως και το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο τα υπόλοιπα κόμματα- έχει εδώ και μήνες …πάψει να ασχολείται με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Η εσωκομματική “φουρτούνα” που την ταλαιπωρεί μετά από τη παραίτηση Σαμαρά και την ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχει “παγώσει” κάθε δραστηριότητα του τομέα Άμυνας . Σποραδικά πυρά “ρίχνουν” οι κύριοι Τασούλας και Γιάννης Κεφαλογιάννης ,αλλά ο “μηχανισμός” που κινούσε κι έτρεχε το κομμάτι Άμυνα έχει κατεβάσει στροφές. Απόστρατοι που είχαν ασχοληθεί ενεργά μέχρι και την προεκλογική περίοδο στις τελευταίες εκλογές έχουν εβδομάδες να φανούν στην Συγγρού. Κάποιοι απ΄ αυτούς βέβαια έχουν “χρεωθεί” και την τελείως λανθασμένη επιλογή να επιτεθεί με σφοδρότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εν μέσω προεκλογικής περιόδου στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Και λένε ότι ήταν λάθος γιατί το κόμμα της ΝΔ εμφανιζόταν να μην σέβεται όχι το πρόσωπο αλλά τον θεσμό του Α/ΓΕΕΘΑ.

Τι θα κριθεί από τις εκλογές της ΝΔ και τον νικητή τους; Ο Μεϊμαράκης είναι λίγο πολύ γνωστός για τις θέσεις που έχει για την Εθνική Άμυνα και κυρίως για το επιτελείο που θα χρησιμοποιήσει αν εκλεγεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει και πολλά,πολλά με το χώρο ,αλλά αν εκλεγεί έχει κι αυτός δικούς του ανθρώπους να “ακουμπήσει”.

Ποιοι αναμένουν το αποτέλεσμα με αγωνία ,γιατί κρίνεται η τύχη τους; Όσοι έχουν σπεύσει να παίξουν τον ρόλο των “γαλάζιων συνδικαλιστών” στο στράτευμα! Όλοι αυτοί στηρίζουν Μεϊμαράκη που δεν φαίνεται να διαφωνεί μ΄ αυτό το εγχείρημα που στόχο έχει την εξουδετέρωση των υπαρχόντων Ενώσεων και βέβαια της ΠΟΕΣ που έκανε μεγάλη ζημιά στη ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά . Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πιο νέος και πιο μοντέρνος δεν φαίνεται και τόσο ζεστός γι΄ αυτές τις προσπάθειες.

Πότε θα σταματήσουν τα κόμματα -όλα όμως- να ασχολούνται με τέτοιο αστείο τρόπο με τις ΕΔ; Μάλλον ποτέ.