Δένδιας και Γκιουλέρ «τα είπαν» στις Βρυξέλλες – Η εμβάθυνση και ενδυνάμωση του NATO συζητήθηκε στην Υπουργική Σύνοδο

Ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, σχετικά με τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του NATO, στην οποία συμμετέχει, στις Βρυξέλλες: «Έχουμε σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την Υπουργική Σύνοδο του NATO, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα και συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση του NATO».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε επίσης ότι «για την Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμίζουμε πάντα ότι το NATO δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, αλλά είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών. Και σε αυτό το πλαίσιο, το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των Συνθηκών, η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις».

Στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ τόνισε πως «είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων της Δυνάμεων και έτσι αναφέρθηκα στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, της νέας προσπάθειας για να μπει η καινοτομία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Στο τέλος, ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ είχε και την ευκαιρία να αναφερθεί στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πολωνού Πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ, για τη δημιουργία του «θόλου» αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από την Ευρώπη».

Φωτογραφία αρχείου