«Δεν θα επιτρέψουμε στον καθένα να φτιάχνει την «ένωσή» του στις ΕΔ»!

“Δεν θα επιτρέψουμε στον καθένα να φτιάχνει την “ένωσή” του και να “τραβά το δρόμο του” εντός Ενόπλων Δυνάμεων”. Την άποψη αυτή εξέφρασε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ προς το Onalert.gr . Ο προβληματισμός που προέκυψε από την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ,έστω και καθυστερημένος, έρχεται να καθησυχάσει όσους είχαν αρχίσει να ανησυχούν για το “που πάει το πράγμα”, εντός των ΕΔ.

Οι ανησυχίες είχαν εκφραστεί πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και την διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η “πρώτη φορά αριστερά” και οι απόψεις κάποιων τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΕΔ είχαν προκαλέσει ερωτήματα για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης, σχετικά με το φαινόμενο του “χακί συνδικαλισμού” . Σε αντίθεση μ΄ αυτούς τους φόβους η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να τοποθετήσει όρια και πλαίσιο στην λειτουργία “ενώσεων”, “συνδέσμων” και άλλων σχετικών “οργάνων”. Η ρύθμιση θα γίνει με σχετικό νόμο που θα καλύπτει τα πάντα για το φαινόμενο της “εκπροσώπησης των στρατιωτικών”.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να διαταράξει την ηρεμία και την ιεραρχία στις ΕΔ. Γι΄ αυτό και θα υπάρξει σχετικός νόμος, ο οποίος όπως όλοι οι νόμοι θα θέτει περιορισμούς αλλά μέσω αυτών θα “απελευθερώνει” κι όλους τους υγιείς σκεπτόμενους στρατιωτικούς πολλοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται έτσι κι αλλιώς στον χώρο”.