Αύριο η τριμερής συνάντηση ΥΠΑΜ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου στην Αθήνα

Η 3η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εθνικής ‘Αμυνας, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 11:45 ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί (Mohamed Ahmed Zaki) και στις 14:45 με τον υπουργό ‘Αμυνας της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη.

Προστίθεται ότι με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Αθήνα οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελική φάση της κοινής αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-9» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, στην Κρήτη.

Η άσκηση «Μέδουσα-9»

Από 01 έως 08 Νοεμβρίου 2019, θα διεξαχθεί η διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕDUSA 9» στην ευρύτερη περιοχή Κρήτης και νοτίως Πελοποννήσου. Στην εν λόγω άσκηση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Κύπρου.

Σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των ΕΔ των συμμετεχουσών χωρών. Παράλληλα έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.