Αστοχία σε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετά από συντήρηση – Ο Δένδιας επιβεβαίωσε το περιστατικό

Τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2019" στον Έβρο, την Παρσκευή 4 Οκτωβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Γεώργιος Μανούσης, αναφορικά με ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στις αρχές Ιουνίου.

Ειδικότερα, στην ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφέρεται: «Μετά από συντήρηση….κατά τις πρώτες πτήσεις ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρουσίασε ισχυρότατους κραδασμούς και όπως ανέφερε το πλήρωμα ήταν σαν να βρίσκονταν σε σέικερ. Οι τεχνικοί της Βάσης εντόπισαν αστοχία ως προς την επανατοποθέτηση του στροφείου με βίδες σε ανάποδη θέση. Το ελικόπτερο κατάφερε να επιστρέψει στη βάση του χωρίς να υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η συντήρηση των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων διενεργείται με αυστηρές προδιαγραφές, τακτικούς ελέγχους και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα επιστημονική και τεχνική βιβλιογραφία».

Στην συνέχεια επιβεβαιώνει το περιστατικό λέγοντας ότι «αφορά σε παρεκκλίσεις από τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές που διαπιστώθηκαν από τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού σε ελικόπτερο που είχε διέλθει επιθεωρήσεων από ιδιωτικό φορέα, σύμφωνα με την οικεία σύμβαση και το θέμα τελεί υπό διερεύνηση και έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι συναρμόδιοι φορείς».

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi