Ασφαλιστικό στρατιωτικών: Είναι αυτιστικοί ή άτολμοι οι πολιτικοί και δεν το λύνουν;

Από το τέρμα στην αφετηρία ξανά το θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών που κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις τη περίοδο του 1990-92. Ξανά αιτήματα των Ενώσεων Στρατιωτικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους για “να ενημερωθούν οι νεοι συναρμόδιοι υπουργοί”. Το ερώτημα παραπέμπει…σε Βενιζέλο: είναι αυτιστικοί οι πολιτικοί μας;

Γιατί ένα θέμα τόσο απλό και χωρίς κανένα απολύτως κόστος είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί. Μια ομάδα στρατιωτικών εν μία νυκτί, διαφοροποιήθηκαν και αποκολλήθηκαν βίαια και αναίτια από το κυρίως σώμα των «παλαιών» ασφαλισμένων και εντάχθηκαν στους νέους ασφαλισμένους, έναντι των λοιπών εργαζομένων της ίδιας περιόδου, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι ουδόλως διαφοροποιήθηκαν. Η διόρθωση της αδικίας δεν έχει κανένα απολύτως κόστος. Τελεία και παύλα! Γιατί θα πρέπει να χαθεί κι άλλος χρόνος με ενημερώσεις που αν υποθέσουμε ότι χρειάζονταν θα μπορούαν να γίνουν τηλεφωνικά . Και όχι από τους στρατιωτικούς. Ας πάρουν οι σημερινοί “ένοικοι” του υπουργείου Οικονομικών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για να ενημερωθούν σε ένα λεπτό!

Μήπως όμως τον έχουν πάρει τηλέφωνο και γι΄ αυτό δεν προχωράει τίποτα; Μήπως κινειται και η σημερινή κυβέρνηση στο ίδιο μονοπάτι με την προηγούμενη; Να θυμίσουμε ότι μετά από την δημόσια ανακοίνωση της πρώην ΑΝΥΕΘΑ μέσω Onalert.gr- ότι το θέμα λύθηκε, ο κ.Σταϊκούρας ετοίμασε την σχετική τροπολογία. Την οποία όμως η τρόϊκα “διέταξε” να μην κατατεθεί μόνο και μόνο επειδή αφορούσε σε ασφαλιστικό ζήτημα.

Μήπως λοιπόν δεν είναι αυτιστικοί αλλά άτολμοι;