«Αρματιστής» ο Δένδιας στο Κέντρο Εξομοιωτών: Η «Ατζέντα 2030» και οι πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του Ελληνισμού

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ στην Αλεξανδρούπολη, «όπου η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε ρεαλιστικές συνθήκες, με την αξιοποίηση καινοτόμων μέσων και μεθόδων» όπως δήλωσε ο ίδιος σε σχετική ανάρτηση, ενώ τόνισε ότι έχουμε τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του Ελληνισμού.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται την περιοχή ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, αλλά και από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας:

«Επισκέπτομαι σήμερα με μεγάλη χαρά, για πολλοστή φορά, τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Θα ήθελα να πω ως γενική τοποθέτηση ότι η αμυντική θωράκιση του Έβρου, η αμυντική θωράκιση της Θράκης, αποτελεί όχι μόνο συνταγματική υποχρέωση αλλά και ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.  Από εκεί και πέρα, εδώ, στο Κέντρο Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τον 21ο αιώνα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας.

Ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειας που καταβάλλεται υπάγεται στην «Ατζέντα 2030». Δηλαδή, στη δημιουργία σύγχρονων, ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων.  Όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός, των πιο ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία του Ελληνισμού. Για να επιτευχθεί αυτό όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε σύγχρονα εργαλεία. Εργαλεία του 21ου αιώνα.

Και οι εξομοιωτές αρμάτων που δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό μας, στο εξαιρετικό προσωπικό μας, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι, να εκπαιδεύεται διαρκώς με μετρήσιμα αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνιστά απαραίτητο στοιχείο. Είναι νομίζω εξαιρετικά χρήσιμο.

Είχα την ευκαιρία να δω με τα μάτια μου και να χρησιμοποιήσω μάλιστα αυτούς τους εξομοιωτές που τόσα προσφέρουν και επίσης τόσα εξοικονομούν. Οι ασκήσεις που γίνονται εδώ κοστίζουν ελάχιστες εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες ευρώ. Εάν οι ίδιες ασκήσεις γινόντουσαν στο πεδίο, οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν θα έφθαναν. Και ο σεβασμός στο υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου αποτελεί, επίσης, μια απόλυτη προτεραιότητα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Φωτογραφία Twitter