«Αποστολή αγημάτων με παραδοσιακές στολές σε γιορτές και πανηγύρια»! Θα το δούμε κι αυτό;

Γράφει ο
Νικόλαος Σκιαδάς
Ανχης ε.α Ειδ. Δυνάμεων

Ανοίγοντας τον υπολογιστή μου και προσπαθώντας να περιηγηθώ στα ατέλειωτα μονοπάτια της Google, μετά από κάποιο ξαφνικό κόλλημα βρέθηκα να διαβάζω την παρακάτω σελίδα:
Στρατιωτικό Ημερολόγιο της 25 Οκτωβρίου 2020 του $#@#(παραμορφωμένα γράμματα και αριθμοί) Τάγματος
Καιρός: Νεφελώδης με αραιή ομίχλη.
Κατάσταση: Λυπηρή με αραιές εμφανίσεις δροσοσταλίδων τύπου δακρύων.

Συμβάντα: 1. Στην πρωινή αναφορά Τάγματος παρουσιάστηκε ο οπλίτης Καινοτόμος Γεώργιος για να αναφέρει ότι προτείνει ως πηγή εσόδων για την Μονάδα την αποστολή διμοιριών με παραδοσιακές στολές σε κοντινά χωριά προκειμένου να συμμετάσχουν σε γιορτές και πανηγύρια κατόπιν σύναψης συμφωνίας με τοπικούς φορείς η οποία θα κλιμακώνεται ως προς το κοστολόγιο ως εξής:

Συμμετοχή απλής άοπλης διμοιρίας: 20€ ανά χορό ή 200€ η βραδιά.
Συμμετοχή απλής ένοπλης διμοιρίας: 30€ ανά χορό ή 300€ η βραδιά.
Συμμετοχή σύνθετης ένοπλης διμοιρίας με εκτέλεση εορταστικών πυρών: 40€ ανά χορό ή 400€ η βραδιά.

2. Στην πρωινή αναφορά Τάγματος παρουσιάστηκε ο οπλίτης Ευρωπαίος Παναγιώτης για να αναφέρει ότι προτείνει ως μέτρο βελτίωσης των οικονομικών του στρατεύματος η θητεία να είναι 8, 10 ή 12 μήνες με κριτήρια τα κάτωθι:

Απλή θητεία με πλήρης διατροφή από το στρατό 12 μήνες.
Απλή θητεία με ημιδιατροφή από το στρατό 10 μήνες.
Απλή θητεία μόνο με πρωϊνό από το στρατό 8 μήνες.

Έτσι εξοικονομούνται αρκετά χρήματα από το συσσίτιο, ώστε να μπορέσει η Μονάδα να συμμετάσχει σε άσκηση.

Ο Διοικητής Τάγματος ενημέρωσε την Μονάδα ότι οι προτάσεις θα αποσταλούν με e-mail στην Τρόικα παράρτημα Εθνική Άμυνα και θα τις αναλύσει ο ίδιος στο μεσημεριανό chat – τηλεδιάσκεψη με την ανώτατη διοίκηση.
Επίσης ο Διοικητής ενημέρωσε την Μονάδα ότι πρόκειται να χορηγηθούν από ένα ζεύγος κάλτσες και μία στολή εορτών για τον καθένα και η Μονάδα ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Όταν δε ανακοίνωσε ότι 50 στρατιώτες και 10 στελέχη θα πρέπει να πάνε να χρεωθούν στολή ασκήσεων για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα της Μεραρχίας τύπου 1/100 (Πριν από κάθε βολή με αβολίδωτο φυσίγγιο ο χειριστής πρέπει να έχει αναφωνήσει 100 Μπαμ) οι εικόνες που εξελίχτηκαν ήταν αξέχαστες. Με δάκρυα στα μάτια αγκαλιάζονταν οι συμμετέχοντες και άλλοι τους εκλιπαρούσαν να τους αντικαταστήσουν και θα τους κάνουν όλες τις υπηρεσίες τους για ένα εξάμηνο.
Ποινές: 1. Ο οπλίτης Γκαντέμης Δημήτριος τιμωρείται με 4ήμερο αποσύνδεση από το WiFi της Μονάδος διότι δεν φρόντισε επαρκώς τα τελευταία 850 εναπομείναντα φυσίγγια της Μονάδος για εκπαιδευτικές βολές και ασκήσεις με αποτέλεσμα να βρεθούν ελαφρώς σκονισμένα στην ειδική προθήκη όπου και φυλάσσονται τα τελευταία 3 χρόνια.

2. Ο Δεκανέας Χρυσόστομος Αλέξανδρος τιμωρείται με 4ήμερο κράτηση διότι ως οδηγός υπηρεσιακού οχήματος δεν επέδειξε την δέουσα προσοχή παρά τις κατ’ επανάληψη συστάσεις της Διοίκησης με αποτέλεσμα κινούμενος σε επαρχιακή οδό να διέλθει από λακκούβα με αποτέλεσμα να προκαλέσει φθορά στο 20ετίας συλλεκτικό ελαστικό του αυτοκινήτου και να υπάρξει ελαφρά διαρροή υγρών στο συλλεκτικό αμορτισέρ του 2004 με σήμα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Η υπηρεσία θα ψάξει στο αρχείο των τελευταίων 30 χρόνων για να βρει πόσο κοστίζουν αυτά τα ανταλλακτικά καθόσον δεν υπάρχουν ανάλογες προμήθειες τα τελευταία 20 έτη, προκειμένου να κοστολογηθούν και να κρατηθούν .

3. Ο οπλίτης Κουφάλας Μενέλαος τιμωρείται με 5ήμερο φυλάκιση και αντίστοιχη ημιδιατροφή διότι σε έφοδο υπαξιωματικού βρέθηκε ενώ ήταν σκοπός να σχολιάζει με το διερχόμενο περίπολο αν μπορούν να κάνουν κάτι ώστε στην ηλεκτρονική κλήρωση για τις 10 Μονάδες της επικράτειας που θα εκτελέσουν εκπαιδευτική βολή πολυβόλων το 2020 να κληρωθεί η Μονάδα του ειδάλλως να βάλλει μέσο να μετατεθεί σε μονάδα που κληρώθηκε να συμμετάσχει στη βολή. Η Διοίκηση τονίζει ότι η τυχαιότητα του σύμπαντος είναι θεμέλιο για το στρατό του 2020 και δεν πρέπει να την διαταράσσουμε.

Ηθικές Αμοιβές: 1. Στον οπλίτη Ψαγμένο Κυριάκο χορηγείται 4ήμερο άδεια με δωρεάν μετάβαση από έδρα Μονάδος στην πόλη του και αντίστροφα με υπηρεσιακό ποδήλατο εφόσον επιθυμεί την χρήση του διότι συνέλεξε, τροποποίησε και βελτίωσε 100 λίτρα από καμένα έλαια μαγειρίων και τα χρησιμοποίησε στην τελευταία αλλαγή ελαίων κινητήρα των 8 λειτουργικών οχημάτων της Μονάδος με αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί ποσό 320 € το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που θα διαχειριστεί η Μονάδα από έτος 2010 και μετά. Η μονάδα παροτρύνει και άλλους να μιμηθούν το παράδειγμά του ώστε να επανέλθουν σε κινητικότητα κάποια από τα 104 επιχειρησιακά οχήματα που ακινητούν.

Ενημέρωση: 1. Κατ’ εντολή της τρόικας οι υπηρετούντες σε γραφεία και υπεύθυνοι ορθογραφικών λαθών απόρροια των οποίων είναι η επανεκτύπωση ή χρήση διορθωτικού υγρού Blanco θα τοποθετούνται σε ανώτερη κλίμακα φορολόγησης, οι δε Μονάδες απαγορεύεται αυστηρά να προμηθεύονται διορθωτικό υγρό πέραν του χορηγούμενου κουβά 5 λίτρων την πρώτη μέρα του έτους την επονομαζόμενη και «Άσπρη Μέρα».
2. Οι μετακινούμενοι οπλίτες και στελέχη με υπηρεσιακά μέσα για οποιοδήποτε σκοπό πρέπει να δηλώνουν αναλυτικά τις μετακινήσεις τους ώστε να υπολογίζεται το σύνολο των επιδοτούμενων χιλιομέτρων και να αφαιρούνται τα αντίστοιχα κόστη από τις ετήσιες αποδοχές τους.
3. Η τελική απόφαση που έλαβε η τρόικα στο θέμα του κόστους για χορήγηση Στρατιωτικού Μαγιό (ΣΜ) τελικά συμφωνήθηκε το ένα εκ των τριών χορηγούμενων λευκών εσωρούχων να φέρει χρωματισμό «γαλάζιο» και κορδονάκι στη μέση και θα ονομάζεται Στρατιωτικό Σωβρακομαγιουδάκι (ΣΣ).
Κάπου εκεί κόλλησε πάλι ο υπολογιστής μου στην αρχική σελίδα της Google και μόλις πληκτρολόγησα στρατός κάνει κάτι τρεμουλιάσματα η οθόνη και μου βγήκε μια επιγραφή που αναβόσβηνε με μια γραμματοσειρά τόση μεγάλη (με το συμπάθιο) που έγραφε «Στρατός με τα κέρδη από το ΚΨΜ δεν επιβιώνει ούτε στον πλανήτη Άρη», και εγώ έκλεισα φοβούμενος την περίπτωση «Chip ΚΑΜΜΕΝΟ» και τι θΑ ΠΟ ΣΤΟ ΛΑΚΗ στο service…..

Υ.Γ 1ο: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Να γιορτάσουμε όλοι την επέτειο του εορτασμού του ΟΧΙ της 28ης Οκτ 1940 και να δείξουμε λίγο σεβασμό στα τελευταία ίσως κινούμενα επιχειρησιακά οχήματα και γιατί όχι να φροντίσουμε να υιοθετήσουμε κάποια από αυτά. Όπως δηλ. η Actionaid γίνεται ανάδοχος σε παιδάκια της Αφρικής, άλλοι υιοθετούν αρκούδες του Αρκτούρου φέτος στην παρέλαση εντοπίστε το όχημα της επιλογή σας και γίνεται ανάδοχος του προσφέροντας ένα ποσό στέλνοντας με γραπτό μήνυμα ΝΑΙ και ποσό σε ευρώ στο 28101940 ώστε να μπορείτε να το χαρείτε και του χρόνου στην παρέλαση ειδάλλως, ΟΧΙ στα μηχανοκίνητα ΝΑΙ στα πεζοπόρα……..
Υ.Γ 2ο: Στην παρέλαση της 28ης Οκτ μετά τις δηλώσεις του Α/ΓΕΣ θα ακούγονται στα μεγάφωνα εκτός από εθνικά εμβατήρια και το εθνικό άσμα του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή «Κι άλλο, κι άλλο» του οποίου παραθέτω την 1η στροφή:
Ο έρωτας δεν έχει αξία,
όταν υπάρχει λογική,
φραγμούς αν δεν έχει η ηγεσία
δεν έχει γλύκα το χακί
γι’ αυτό κόψε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο
με τόσα λεφτά τι να πρωτοπάρω.

Υ.Γ 3ο: Με την αμφιλεγόμενη άσκηση ανακατάληψης εργοστασίου που έγινε δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε ντόρος. Αν βλέπατε καμμιά 50αρια οπλίτες και στελέχη να ρίχνουν τσιμέντα, να βάφουν και να φτιάχνουν τις σκεπές σε μονάδα ελλείψει χρημάτων για υλοποίηση έργων συντήρησης αυτό δεν θα σας έκανε για παράξενο έ; Μετά από το «κύριε Λοχαγέ» ο οπλίτης θα λέει «εε κυρ-μάστορα να απλώσω και μια τσιμεντοκονία στην αναφορά του Λόχου;»…και αν γίνει κάτι …… πυρ και κίνηση με πηλοφόρι μέχρι να το κάνουμε γιαπί γενναίοι μου…..

Πάντα αισιόδοξος γιατί «Ο τολμών νικά».