«Αποδυναμώνουμε» μονάδες για να «ενισχύσουμε» τα θέρετρα με «ορτινάτσες»

Η άνοιξη ήρθε και το καλοκαίρι φθάνει. Που σημαίνει ότι τα θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει ήδη να “ανεβάζουν στροφές” για να αρχίσουν να λειτουργούν από το Πάσχα κιόλας. Κι όπως κάθε χρόνο προκαλείται το ίδιο πρόβλημα. Που θα βρεθεί προσωπικό; Και όπως κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο να αποσπάται προσωπικό των ΕΔ από μονάδες για να μετατραπεί σε “προσωπικό τουριστικών επαγγελμάτων”.

Τα προβλήματα που προκαλεί η με “το έτσι θέλω” απόσπαση προσπικού προκύπτει από το σήμα που δημοσιεύουμε και αφορά στο ΠΝ. Προφανώς το πρόβλημα αφορά και το ΓΕΣ -κυρίως- αλλά και το ΓΕΑ. Από το σήμα φαίνεται η αγωνία διοικητών που βλέπουν να χάνουν πολύτιμο αριθμό προσωπικού όχι για κάποια μάχιμη μονάδα αλλά για τα …θέρετρα.

Με δεδομένα ότι έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό ανεργίας και ότι τα θέρετρα “παράγουν χρήμα” τις περιόδους “αιχμής” όπως το Πάσχα και το καλοκαίρι θα προτείνουμε κάτι που ίσως να μην ειναι ευχάριστο ούτε στα Γενικά Επιτελεία, ούτε ίσως σε κάποιους απόστρατους: ας αφήσουμε το προσωπικό των ΕΔ στις μονάδες του και ας προσλάβουμε νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν έστω και και μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι ανάγκη το προσωπικό στα θέρετρα να προέρχεται από τις ΕΔ. Σ΄ ότι αφορά στο μόνιμο προσωπικό που υποχρεώνεται να γίνει περίπου “ορτινάτσα” σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι και σωστό. Όχι ότι είναι για τους στρατεύσιμους τους οποίους τους καλούμε στο στρατό για να μάθουν να πολεμάνε κι όχι …να σερβίρουν.

Συνεπώς ας σκεφτούν τα Γενικά Επιτελεία την πρόταση. Και τους φιλοξενούμενους στα θέρετρα θα εξυπηρετήσουν και πραγματικό “κοινωνικό έργο” θα παράξουν με την πρόσληψη νέων ανθρώπων για δουλειά.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπάνια του λαού» δεν προβλέπονται για τους υπαξιωματικούς

«Διαβολοβδομάδα» διαρκείας για στρατιώτες! Σε ποια μονάδα την ζουν