Η αεροπορική μετακίνηση των στρατιωτών σταμάτησε κι έτσι επιπλέον υπάρχει και το πρόβλημα του χρόνου. Αλλά πιο σημαντικό είναι το πρόγραμμα του κόστους που όπως φαίνεται δεν συγκινεί κανένα.
Για να γίνει κατανοητό το κόστος το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων παρουσιάζει το παράδειγμα στρατιώτη ο οποίος παίρνει άδεια από μονάδα της Λήμνου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι πάνω κάτω ίδιες και σε άλλα ακριτικά νησιά αλλά και στον Έβρο.
Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς τους:
- Ο στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα της Λήμνου καταρχήν πρέπει να πληρώσει 20-25 ευρώ στο ταξί που θα τον πάει στο λιμάνι.
- Αν ταξιδέψει με πλοίο θα πληρώσει άλλα 25 ευρώ. Το ταξίδι διαρκεί 11 ώρες με το νεώτερο πλοίο και 17 ώρες με τα παλαιού τύπου πλοία της γραμμής.
- Αν επιλέξει να ταξιδεύσει με αεροπλάνο το κόστος έρχεται στα 80 ευρώ στις κανονικές περιόδους και φτάνει στα130 ευρώ στις γιορτές.
- Όταν φτάσει με το πλοίο στο Λαύριο ή στο αεροδρόμιο θα πρέπει να καταβάλλει άλλο ένα ποσό στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ ή στο τρένο-λεωφορείο.
- Στην περίπτωση που κατάγεται από περιοχή της Ηπείρου-Πελοποννήσου κλπ. θα πρέπει να ταξιδεύσει αρκετές ώρες ακόμη καταβάλλοντας επίσης 40-50 ευρώ τουλάχιστον (μετακίνηση από Ομόνοια σε σταθμούς ΚΤΕΛ και άλλα μέσα μέχρι να φτάσει σπίτι του).
Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι ο στρατιώτης των συνόρων ουσιαστικά γιατί σχεδόν δύο μέρες πρέπει να ταξιδεύει, για να πάει σπίτι του.
Όμως ακόμη κι αν είναι …αποφσισμένος το κόστος με το οποίο θα επιβαρύνει την οικογένειά του είναι πλέον μεγάλο. Από 100 ευρώ έως και 205, μπορεί να φθάσει το κόστος μετακίνησης ενός στρατιώτη.
Κατάντησαν απαγορευτική ακόμη και την άδεια του στρατιώτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρέει ο επαγγελματικός στρατός στη Τουρκία!
Ο Αρχηγός ΓΕΝ έστειλε μήνυμα :»ως εδώ,διαφορετικά έχουμε πρόβλημα»
Μισθοί στρατιωτικών. Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών