Α/ΓΕΑ: Την Ιορδανία επισκέφτηκε ο Αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης – Στο προσκήνιο ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 2025» και η έκθεση «SOFEX 2024»

Από την Κυριακή 1 έως και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024,  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, κατόπιν πρόσκλησης από τον ομόλογό του, Brigadier General Mohammed Hiyasat.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως επιχειρησιακά και εκπαίδευσης, με την αποδοχή από πλευράς της Ιορδανίας της πρόσκλησης του Α/ΓΕΑ για τη συμμετοχή της στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2025».

Επίσης, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης ευχαρίστησε προσωπικά τον ομόλογό του για τη συμμετοχή της Ιορδανικής Αεροπορίας, με μέσα, στην κατάσβεση πυρκαγιών στον Ελλαδικό Χώρο. Επιπλέον, ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε, κατόπιν πρόσκλησης, τη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού «SOFEX 2024», όπου συμμετείχαν εξίσου αρκετοί αρχηγοί κρατών.

Στην έκθεση αναλύθηκαν οι τρόποι δράσης των ειδικών επιχειρήσεων από αέρα και ξηρά στο πεδίο της μάχης, δίνοντας έμφαση στο μέλλον αλλά και στους τρόπους δράσης των υπαρχόντων ανοιχτών κρίσεων που διενεργούνται.

Τη δεύτερη ημέρα περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και συναντήθηκε με τον Chairman of the Joint Chiefs of Staff of the Jordanian Armed Forces, Major General Yousef Ahmed Al-Hunaiti, καθώς και με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, κυρία Ειρήνη Ρήγα.

Φωτογραφίες ΓΕΑ