«Το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών ,είναι η ηγεσία τους».Τι θα κάνουν οι Αρχηγοί

“Το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών,είναι η ηγεσία τους”. Αυτή είναι η θέση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ,η οποία αποτελεί και απάντηση στο δημοσίευμα του Onalert,για το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ για τις περικοπές και το ερώτημα που θέσαμε σε ποια πλευρά από τις δύο θα βρεθεί: στην κυβερνητική ή δίπλα στο προσωπικό.

Όλοι οι Αρχηγοί εμφανίζονται να έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών που θα έχουν οι νέες περικοπές στις ΕΔ. Σύμφωνα με διαρροές που υπάρχουν κάποιοι υποστηρίζουν ότι “γι΄ αυτό το λόγο βρισκόμαστε σ΄ όλες τις επαφές και τις συζητήσεις που γίνονται για τις περικοπές και το μισθολόγιο και εκφράζουμε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες μας”.

Ωστόσο είναι δεδομένο ότι την λύση δεν θα την επιβάλουν οι Αρχηγοί. Οι πολιτικοί που έχουν την ευθύνη της απόφασης εμφανίζονται αδύναμοι να πουν έστω ένα όχι στη τρόϊκα και στις απαιτήσεις της. Ένα όχι που σχετίζεται με τις ίδιες τις ΕΔ της χώρας τους.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι Αρχηγοί; Οι απόψεις είναι πολλές,όπως προκύπτει και από τα μηνύματά σας στο Onalert. Η λύση της παραίτησης μπορεί να είναι υπέρ των Αρχηγών που θα την επιλέξουν σε προσωπικό επίπεδο,αλλά επί της ουσίας δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα. Στη Συγγρού υπάρχουν…έτοιμοι “αρχηγοί” να αναλάβουν συμφωνώντας όχι μόνο στις περικοπές αλλά κα σ΄ ότι άλλο ζητηθεί.

Όμως η υποχρέωση των Αρχηγών είναι να μιλήσουν από τις θεσμικές τους θέσεις και να ακουστούν δυνατά οι διαφωνίες και οι απόψεις τους. Για να ξέρει η κοινή γνώμη τι πιστεύει η στρατιωτική ηγεσία. Και κυρίως να έχει εγκαίρως διαχωρίσει τη θέση της από τις εγκληματικές για τις ΕΔ αποφάσεις των πολιτικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα Α/ΓΕΕΘΑ για τις περικοπές μέσα στη νύχτα.Η δύσκολη θέση του Κωσταράκου
«Τσεκούρι» οριστικά στους μισθούς στρατιωτικών. Μένει να ανακοινωθεί το ποσοστό

Στο 8% οι περικοπές στους στρατιωτικούς μετά τις αντιδράσεις. «Επικοινωνιακό» παιχνίδι!