OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το «παιδομάζωμα» ελπίδας και σωτηρίας του Ελληνικού Στρατού στις εμπόλεμες ζώνες

22/07/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλές φορές κι εμείς οι δημοσιογράφοι θέτουμε ζήτημα για την “προσφορά” των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό. Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση. Ίσως επειδή την “προσφορά” την έχουμε συνδέσει με στρατιωτικές επιχειρήσεις και μόνο. Πολλές φορές όμως η προσφορά ενός ελληνικού στρατιωτικού τμήματος είναι πολύ -απείρως- μεγαλύτερη όταν δεν μιλούν τα όπλα. Αλλά η καρδιά. Και οι ΄Έλληνες στρατιώτες όπου κι αν βρέθηκαν ,σ΄ όποια φλεγόμενη γωνιά του πλανήτη κι αν υπηρέτησαν το απέδειξαν αυτό με το παραπάνω. Κυρίως σώζοντας παιδιά! Κι αυτό έγινε και τώρα στο Κόσσοβο.

Η ΕΛΔΥΚΟ, συνεχίζοντας το σημαντικό ανθρωπιστικό της έργο στην ευρύτερη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, εξασφάλισε με την συνδρομή του Γενικού Επιτελείου Στρατού την νοσηλεία της 15χρονης Μοναλίζα Χαϊντάρι, που πάσχει από δυσίατη ασθένεια, σε κατάλληλο νοσοκομείο στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το υψηλό κόστος νοσηλείας – θεραπείας της νόσου, ξεπερνούσε κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες της οικογενείας, στερώντας κάθε ελπίδα στο νεαρό κορίτσι για ίαση της νόσου. Οι δυνατότητες νοσοκομειακής περίθαλψης και θεραπείας της νόσου στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω των πρόσφατων εθνικιστικών συγκρούσεων, είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και υστερούν κατά πολύ των δυνατοτήτων του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Σε συνεργασία με το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στο Κοσσυφοπέδιο, εξασφαλίσθηκε η νοσηλεία της ασθενούς στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και η δωρεάν διαμονή της μητέρας της στους ξενώνες του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Επιπρόσθετα και κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Υγείας του Κοσσυφοπεδίου, τα έξοδα νοσηλείας θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από το Υπουργείο Υγείας του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κατά τα προηγούμενα έτη η ΕΛΔΥΚΟ προέβη σε αντίστοιχες ενέργειες που αποσκοπούσαν στην ίαση παιδιών που έπασχαν από ανίατες ασθένειες και νοσηλεύτηκαν σε ελληνικά νοσοκομεία όπως, η 13χρονη Λιριντόνα Ισούφι, που έπασχε από καρκίνο και ο 13χρονος Αρμπνορ Ρισα, που αντιμετώπιζε σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Ο Ελληνικός στρατός έχει εδώ και χρόνια προχωρήσει σε…”παιδομάζωμα ανθρωπιάς” βοηθώντας παιδιά.Από την εποχή της Σομαλίας ακόμη στη δεκαετία του 1990.

Είναι η άλλη Ελλάδα στην οποία συχνά αναφερόμαστε. Αυτή που δίνει ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε.
 

Tags: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗΚΟΣΣΟΒΟΠΑΙΔΙΑ

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert