Το απίστευτο παρασκήνιο της κόντρας ΥΕΘΑ-ΓΕΝ! Για ποιους αξιωματικούς γίνεται «πόλεμος»

Η υπόθεση της “κόντρας” ΥΕΘΑ-ΓΕΝ δεν είναι τελικά τόσο απλή.

Το “κόλλημα” αποδίδεται σε δύο περιπτώσεις αξιωματικών για τους οποίους του ΥΕΘΑ επιμένει ότι πρέπει να τοποθετηθούν σε θέσεις του εξωτερικού. Το ΓΕΝ από την άλλη αρνείται κατηγορηματικά να κάνει πίσω όσι μόνο γιατί οι απόφασεις έχουν ληφθεί και υπογραφεί,αλλά και για πολύ πιο σουσιαστικούς λόγους,όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του Onalert. Λόγους που απλά αποδεικνύουν ότι οι πολιτικές-κομματικές παρεμβάσεις δεν δίνουν “δεκάρα” για τις πραγματικές ανάγκες των ΕΔ και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Η ισχύουσα υπουργική (Βενιζέλου) λέει ότι πρέπει από τον προηγούμενο επαναπατρισμό  να έχουν περάσει 6 χρόνια για να ξαναπάει κάποιος στο εξωτερικό (με την υπουργική Ραγκούση τα 6 χρόνια έγιναν 4).Συνεπώς δεν δικαιούται να πάει στο εξωτερικό έτσι κι αλλιώς.
Εκτός απ΄ αυτό όμως κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εμπλακεί σε ναυτικό ατύχημα!
Παρόλα αυτά πιέζεται ασφυκτικά το ΓΕΝ να προκηρύξει το ΠΝ άλλη μία αδρανοποιημένη θέση στην Αμερική έτσι ώστε να πάει ο αξιωματικός εκεί!

Δηλαδή μια θέση εξωτερικού που την αδρανοποιήσαμε για λόγους οικονομίας να την ενεργοποιήσουμε, γιατί πρέπει με το ζόρι ένας αξιωματικός για τον οποίο δεν προβλέπεται να πάει στο εξωτερικό!

Αυτά ήταν ασύλληπτα ακόμη και σε εποχές …προ ΔΝΤ!

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, γνωρίζει όλο αυτό το σκηνικό και δεν αντιδρά. Πιθανόν οι ολιγοήμερες διακοπές του να έδωσαν ευκαιρία σε κάποιους να “παίξουν” το παιχνίδι των πιέσεων,αν και το πρόβλημα με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις υπάρχει εδώ και πολλές ημέρες,πριν αναχωρήσει για τη Κρήτη ο ΥΕΘΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Παναγιωτόπουλος: ολιγοήμερες διακοπές μετά …επιθεωρήσεων στη Κρήτη


«Ναυμαχία» στο ΥΕΘΑ! Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις αξιωματικών του ΠΝ

Οι τεράστιες ευθύνες των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων,μπροστά στο «κυκλώνα» περικοπών που έρχεται