«Της κακομοίρας» με τα μόρια στις ΕΔ!Καχυποψία και παράπονα παντού

Η ανακοίνωση των μορίων για τα στελέχη των ΕΔ έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή. Κι όχι μόνο στην ΠΑ ,όπως γράψαμε από προχθές.Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στον ΣΞ,πρόβλημα υπάρχει και στο ΠΝ.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται τα μόρια με βάση το νόμο Βενιζέλου.Όμως ο τρόπος που γίνεται αυτή η ανακοίνωση και η -απολύτως δικαιολογημένη- καχυποψία των στελεχών έχουν δημιουργήσει ένα άκρως “εκρηκτικό” μίγμα.

Τα στελέχη παραπονούνται ότι η ανακοίνωση των μορίων χωρίς αναλυτικά στοιχεία για την συγκέντρωση αυτών για τον καθένα δεν επιτρέπει την ασφαλή σύγκριση και συνεπώς τη βεβαιότητα ότι υπήρξε αξιοκρατία. Επιπλέον επειδή “όλοι γνωρίζονται” στις ΕΔ έχουν εντοπιστεί εξόφθαλμες περιπτώσεις ,όπου στελέχη με σαφώς λιγότερα προσόντα και ανάγκες έχουν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια από συναδέλφους τους οι οποίοι αισθάνονται αδικημένοι.

Το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει δεν είναι δυστυχώς αδικαιολόγητο,ούτε βέβαια προκλήθηκε τώρα. Είναι αποτέλεσμα της αίσθησης που για πολλά χρόνια υπάρχει στις ΕΔ,ότι τίποτα δεν γίνεται αξιοκρατικά.Και οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες με την ανοχή των στρατιωτικών ηγεσιών έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να συντηρούν αυτή την αίσθηση.

Από τις επαναφοορές “κομματικών κομισαρίων” που έβγαζαν τις …πυτζάμες και τα “κομματικά” κοστούμια για να ξαναφορέσουν τη στολή μέχρι τη πρόσφατη απόφαση για “εκλογικό-κομματικό πάγωμα” ακόμη και των διαδικασιών προετοιμασίας για τις μεταθέσεις-τοποθετήσεις,όλα συνηγορούν στο να παραμένει το πυκνό και δηλητηριώδες σύννεφο της καχυποψίας και της απογοήτευσης πάνω από τις ΕΔ