Στρατιωτικοί προς ΥΕΘΑ:»Ποιες μειώσεις; Χρειάζονται αυξήσεις για να αρθούν οι αδικίες»

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η ηγεσία του ΥΕΘΑ θα περάσει δύσκολα με το θέμα των επιχειρούμενων περικοπών στους στρατιωτικούς.Η συγκυρία δεν την βοηθά. Οι συνήθως «άφωνοι» στρατιωτικοί απέκτησαν φωνή και λένε σκληρές αλήθειες.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας,για παράδειγμα που πλέον λειτουργεί σε «φουλ ρυθμούς»,εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία επαναφέρει το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου και των όσων προβλέπει για την άρση αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους. Εκτός βέβαια από τους στρατιωτικούς οι οποίοι υποτίθεται «σώζονται» με το ειδικό μισθολόγιο. Είναι έτσι. Οι στρατιωτικοί μέλη της Ένωσης Θεσσαλίας υποστηρίζουν:

«Εμείς ως  μέλη της Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο να συνεχίζουμε να παραμένουμε σε ειδικό μισθολόγιο και να μην αναστέλλεται  το «πάγωμα»  του ΕΧΥ και των μισθολογικών προαγωγών που παρατάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄)  ενώ προβλέπονταν να καταργηθεί αυτό το «πάγωμα» με την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη όμως είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, αν η ένταξη μας σε οποιοδήποτε μισθολόγιο, είτε νέο ειδικό μισθολόγιο δεν επιφέρει αύξηση στις αποδοχές μας σε σχέση με αυτές που λαμβάνουμε σήμερα. Μην βιαστείτε να πείτε «και μετά ξυπνήσατε».

Εμείς δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι  είτε είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε είναι δηλώσεις προσώπων  για  -12% ή -20% ή εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων ή περικοπής στο εξομάλυνσης ή των οδοιπορικών. Δεν θα μας κοιμήσουν.

Εμείς θα πολεμήσουμε για να μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε, δηλαδή αύξηση. Για να μην ξεχνιόμαστε, το ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ θεσπίσθηκε για να αρθούν οι μισθολογικές αδικίες στο δημόσιο. Δεν ξεχνάμε όταν βλέπαμε, αλλά και ακόμη γίνεται αυτό καθώς οι μειώσεις θα απέλθουν σε βάθος τριετίας, υπαλλήλους αποφοίτους λυκείου του Υπουργείου Οικονομικών να αμείβονται με 5 χρόνια υπηρεσίας με αποδοχές άνω των 2.000€. Δεν  ξεχνάμε τη μελέτη που βγήκε τότε στη δημοσιότητα από το ίδιο το Υπουργείο.

Με τη θέσπιση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΊΟΥ σε βάθος τριετίας οι υψηλόμισθοι υπάλληλοι οποιουδήποτε υπουργείου βλέπουν τις αποδοχές να μειώνονται μέχρι να απέλθει η ισορροπία και όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τα ίδια προσόντα να αμείβονται το ίδιο, ανεξαρτήτως Υπουργείου που εργάζονται.

Αντίθετα οι ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ είδαν αυξήσεις γιατί αποκαταστάθηκε η αδικία σε βάρος τους σε σχέση με τους άλλους Δημόσιους Υπαλλήλους. Αυτό έγινε με το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ που είδαν αυξήσεις στις αποδοχές.

Η μελέτη που ετοιμάζουμε για το Ενιαίο και το ειδικό μισθολόγιο και θα σας την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη εντός των επομένων ημερών έχει αυτό τον σκοπό, να αναδείξει  δηλαδή το πόσο χαμηλόμισθοι είμαστε με πραγματικά στοιχεία.

Δεν πρέπει να διαφεύγει από την μνήμη του καθενός ότι είμαστε χαμηλόμισθοι, έχει αναγνωρισθεί τόσο από την Στρατιωτική όσο και την πολιτική ηγεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι συνταγματικές οι περικοπές στην Άμυνα; Μία άποψη στρατιωτικού

Ένας στρατιωτικός, γράφει στον πρωθυπουργό …σε πρώτο ενικό

Οι περικοπές στις ΕΔ, φέρνουν…ασκήσεις! «Ενέσεις» ηθικού που δεν λύνουν το πρόβλημα

Από 4 έως 15% μειώθηκαν οι μισθοί στρατιωτικών το 2012! Δείτε τα στοιχεία