Στρατιωτικές δυνάμεις καταστολής:υπάρχει θέμα.

Μεγάλη ενόχληση προκάλεσε το βίντεο από την άσκηση στο Κιλκίς ,όπου έκαναν την εμφάνισή τους τα «χακί ΜΑΤ». Οι στρατιωτικοί επιμένουν ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις έχουν αποκλειστική αποστολή την ασφάλεια των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται ανεπττυγμένες στο εξωτερικό και σε καμμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον πολιτών που διαδηλώνουν. Δεν έχουμε καμμία δυσκολία να πιστέψουμε ότι οι στρατιωτικοί εννοούν αυτά που λένε. Όμως δεν μπορούμε να μην είμαστε καχύποπτοι όταν:

*Το ΝΑΤΟ έχει συμπεριλάβει στις αποστολές του και τις «κοινωνικές αναταραχές».

*Υπάρχει συγκεκριμένο Μνημόνιο Καταστολής   που περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον διαδηλωτών.

*Στην Ελλάδα,έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές που ουσιαστικά υποστηρίζουν την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων στην «καταστολή βίαιων διαδηλώσεων». Ο κ.Στέφανος Μάνος ,επικεφαλής πολιτικού σχηματισμού έχει διατυπώσει δημόσια αυτή την άποψη εκφράζοντας μάλιστα και την απορία του γιατί αφού κάτι τέτοιο γίνεται στο εξωτερικό να μην γίνει και στην Ελλάδα.

*Τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου,είχαν οδηγήσει υπουργό ή υπουργούς να ζητήσουν την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων για τη καταστολή των βίαιων διαδηλώσεων. Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψας , έβαλε τέλος στα σενάρια. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσαν ο τότε υπουργός ,υπεύθυνος για τη Δημόσια Τάξη Προκόπης Παυλόπουλος ,αλλά και ο στενός φίλος και συνεργάτης του τότς ΥΕΘΑ Νίκος Καραχάλιος,μιλώντας το περασμένο Δεκέμβριο στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου.

Ας είμαστε λοιπόν και λίγο υποψιασμένοι έστω και με τον κίνδυνο να κατηγορηθούμε ως καχύποπτοι. Είναι καλύτερο από το να είμαστε αφελείς.

Το βίντεο της άσκησης στο Κιλκίς, πάντως δείχνει μία στρατιωτική-αστυνομική δύναμη που είναι ικανή να κάνει πολλά περισσότερα από το να διαφυλάττει την ασφάλεια μιας μονάδας.