Όλη η πρόταση ΣΥΣΜΕΔ για το μισθολόγιο.Πίνακες,αριθμοί,συγκρίσεις

Αν και όλα δείχνουν ότι ο κ.Βενιζέλος και το επιτελείο του έχουν λάβει τις αποφάσεις τους για το μισθολόγιο των στρατιωτικών,κάθε πρόταση που ακούγεται έχει τη χρησιμότητά της. Ο ΣΥΣΜΕΔ καταθέτει τη δική του και εσείς θα κρίνεται τι απ΄ όσα προτείνει είναι θετικά ή αρνητικά.

Σύφωνα με όσα αναφέρει στην εισαγωγή της 85σέλιδης μελέτης ο ΣΥΣΜΕΔ:

•Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, την περίοδο που διανύουμε είναι τουλάχιστον κακή. Πανθομολογούμενη διαπίστωση επίσης αποτελεί και η ανάγκη για περιορισμό των κρατικών δαπανών προς μείωση του δημοσίου ελλείμματος.
•Οι προφανείς ανωτέρω διαπιστώσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργούν με τρόπο που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού, ο οποίος είδε την τελευταία διετία να χάνει το 30%, των ήδη πενιχρών αποδοχών του.
•Ο τομέας της άμυνας εκτός από τη διαρκή αναβάθμιση και συντήρηση του εξοπλισμού του, απαιτεί και την ανύψωση του ηθικού του ανθρώπινου δυναμικού του, που λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος και επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις να αποδώσουν τα μέγιστα. Ατυχώς στα πλαίσια της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής καταρρακώθηκε το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο θα πρέπει τάχιστα να αποκατασταθεί αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία δεν τους έχει εγκαταλείψει.
•Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι ο Έλληνας στρατιωτικός πρέπει να πάψει να αμείβεται με μισθούς κατώτερους των δημοσίων υπαλλήλων έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει ένα πολύ δυσκολότερο εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο, τόσο οι ομαλές συνθήκες εργασίας όσο και ύπαρξη ωραρίου είναι ζητούμενα και όχι αυτονόητα.
• Συμμεριζόμενοι την αγωνία της πολιτείας για τη διάσωση της οικονομίας και στοιχιζόμενοι με την επιταγή για δημιουργία ενός μισθολογίου που θα αμείβει το στρατιωτικό, σωρευτικά, βάσει της εκπαιδευτικής του βαθμίδας, της ευθύνης που επωμίζεται και του έργου που παράγει, αιτούμαστε κατ’ ελάχιστον την εφαρμογή και προσαρμογή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να πάψει ο μύθος του προνομιούχου στρατιωτικού που εντέχνως έχει καλλιεργηθεί και διαδοθεί το τελευταίο διάστημα.
• Προς τούτο, και προς ενίσχυση της δικής σας προσπάθειας, η οποία ευελπιστούμε πως έχει τους ίδιους στόχους, παρουσιάζουμε την πρότασή μας για το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ ΕΔΩ