Οι αυτόκλητοι «σημαιοφόροι» της Χρυσής Αυγής. Άποψη-σχόλιο


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όσοι ζήσαμε την κρίση των Ιμίων από πολύ κοντά, γνωρίσαμε και τους αυτόκλητους “σημαιοφόρους” εκείνων των ημερών που αφελώς και άθελά τους, έπαιξαν το παιχνίδι των Τούρκων που επιζητούσαν μανιασμένα την κλιμάκωση της κρίσης. Όποιος ήθελε πήγαινε στα Ίμια, ανεβοκατέβαζε σημαίες ,μπροστά στα μάτια των έκπληκτων βατραχανθρώπων του ΠΝ που είχαν πάει στις βραχονησίδες!

Δήμαρχοι,παπάδες ,δημοσιογράφοι με κάμερες συνοδευόμενοι από τους προηγούμενους, ανεβοκατέβαιναν στα Ίμια ,τραβούσαν πλάνα και έκαναν σώου, την ίδια ώρα που η χώρα -με πολιτική ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων όπως φάνηκε- έπρεπε να διαχειριστεί μια σοβαρότατη κρίση. Κι όλο αυτό το σκηνικό δεν βοήθησε καθόλου σ΄ αυτή τη διαχείριση. Όλοι το ΄χουν δεχτεί.

Το χθεσινό «σώου» των Χρυσαυγιτών σε νησίδα έξω από τη Σύρο, δεν έχει σχέση με κάποια ελληνοτουρκική κρίση,αλλά αποτελεί συνέχεια των ανούσιων κατά τ΄ άλλα πρωτοβουλιών και σεναρίων που διαχέουν στην κοινή γνώμη. Μεγάλο μέρος της οποίας δικαιολογημένα βρίσκεται σε απόγνωση. Μετά τις γριούλες που τις συνοδεύουν για να πάρουν τη σύνταξή τους, τις αιμοδοσίες και τα συσσίτια μόνο για Έλληνες και τις διαδηλώσεις έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου ήρθε και η χθεσινή ύψωση της Ελληνικής σημαίας ως πράξη αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια για πώληση νησίδων και βραονησίδων. Σχέδια απαράδεκτα.

Αν η Χρυσή Αυγή είχε παρουσιάσει σοβαρές προτάσεις για την κρίση που περνά η χώρα ,στο θέμα της οικονομίας, στην λαθρομετανάστευση, στα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής η ενέργεια των δύο Χρυσαυγιτών ίσως να είχε τη σημασία της. Η Χρυσή Αυγή μέχρι στιγμής είναι το κόμμα …της ατάκας και του εντυπωσιασμού. Το έκανε ο πολύ έξυπνος σ΄ αυτούς τους τομείς Γιώργος Καρατζαφέρης για πολλά χρόνια, αλλά είδαμε ποια ήταν η κατάληξη. Η Χρυσή Αυγή το κάνει και άγαρμπα και παρά τις δημοσκοπήσεις θα δούμε την εξέλιξή της.

Καταλήγοντας κάποιος πρέπει να τους πει ότι η ενασχόληση με την πολιτική απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Ειδικά από ένα νέο “παίκτη” του πολιτικού σκηνικού. Για όσο παραμείνει σ΄ αυτό.

Όσο για τα …μαθήματα “πατριωτισμού” που κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν με αποστολή μηνυμάτων τους θα μας επιτρέψουν μόνο μια λιτή απάντηση: αυτά αλλού ,όχι εδώ! Εδώ σηκώνονται μόνο ελληνικές σημαίες κι όχι άλλες που κατέστρεψαν τον Ελλάδα και τον Ελληνισμό, που δολοφόνησαν Έλληνες πολίτες . Έχοντας μάλιστα συνεργάτες «Έλληνες» που  »για το καλό της πατρίδας» έδιναν όρκο στον Χίτλερ και σκότωναν Έλληνες.

Από «δήθεν πατριώτες και υπερπατριώτες» προκόψαμε!