Ο συνδικαλισμός στις ΕΔ,ανάβει φωτιές! Κόντρα ΣΥΣΜΕΔ-ΝΔ.

Στα χαρακώματα ΣΥΣΜΕΔ και ΝΔ! Αιτία των «εχθροπραξιών» η ανακοίνωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Μαργαρίτη Τζήμα ,σχετικά με το ζήτημα του συνδυκαλισμού στις ΕΔ.

Ο κ.Τζήμας είχε δηλώσει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν αποστολή εθνική και, μέσα στη γενικευμένη απαξίωση των πάντων, περιβάλλονται με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Χρέος όλων μας είναι να τις προστατεύσουμε ώστε να επιτελούν απερίσπαστα και αποτελεσματικά το καθήκον τους. Άστοχες απόπειρες να επικρατήσει ο συνδικαλισμός στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο αυτονόητους κινδύνους εγκυμονούν. Επιτέλους, είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να ξαναχτίσουμε. Ας μη γκρεμίζουμε και ό,τι έχει μείνει όρθιο».

Ο ΣΥΣΜΕΔ που έχει σηκώσει το βάρος της υπόθεσης συνδικαλισμός στις ΕΔ και μετά από την θετική εισήγηση του Αρείου Πάγου ,αλλά και το φρένο που προσπαθεί να βάλει ο εισαγγελέας Ι.Τέντες,ξέρει ότι πολλά θα κριθούν τους επόμενους μήνες απάντησε στον κ.Τζήμα,θέτοντας ερωτήματα. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ:

“Με κάθε ειλικρινή διάθεση να υιοθετήσουμε πλήρως την δήλωση του υπευθύνου του τομέα πολιτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας του κόμματός σας και έχοντας πλήρη γνώση και συνείδηση του ρόλου και του σκοπού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την αγανάκτηση και πικρία που μας μεταφέρουν οι χιλιάδες Έλληνες στρατιωτικοί που υπηρετούν σε αυτές (τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό της Χώρας), οι οποίοι καθημερινώς (24 ώρες το 24ωρο, νυχθημερόν, από στεριά, θάλασσα και αέρα) επιτελούν με αυταπάρνηση και καθ ́ υπέρβαση των ανθρωπίνων ορίων και αντοχών τους το καθήκον τους, ώστε να εξασφαλίζεται η εθνική ανεξαρτησία, η ευημερία και η ειρήνη της Χώρας και της περιοχής, μέσα στην ανηλεή, άδικη και αναίτια επίθεση και απαξίωση που το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί, με τα συνεχώς μεταβαλλόμενα προς το χείριστο και χωρίς λόγο έκφρασής τους και διατύπωσης άποψης συνταγματικώς κατοχυρωμένα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά – οικονομικά – ανθρώπινα δικαιώματά τους, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε προκειμένου εν συνεχεία ενημερώσουμε αφενός τα μέλη μας αλλά και αφετέρου τον Ελληνικό Λαό:
α. Ποιοι είναι ακριβώς αυτοί οι αυτονόητοι κίνδυνοι που εγκυμονούνται και από ποιους; Ποιο το μέτρο σύγκρισης; Σε ποια χώρα παρατηρήθηκαν προβλήματα, πότε και τι είδους;
β. Ποια είναι αυτά που πρέπει να ξαναχτίσετε, ποιοι και με ποιους; Από
ποιους ακριβώς γκρεμίστηκαν; Ποια θα είναι η συμμετοχή των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών στο εγχείρημα αυτό και με ποιο τρόπο;
γ. Τι ακριβώς έχει μείνει όρθιο και από ποιους πιστεύετε ότι διατηρήθηκε
όρθιο;
δ. Έχετε υπόψη σας μετρήσεις που έγιναν επί διακυβέρνησης ΝΔ και δείχνουν τις απόψεις και τα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ, πόσα από αυτά επιλύσατε και σε ποιο βαθμό;
3. Το δικαίωμα της εκπροσώπησης των στελεχών των ΕΔ μέσω συλλογικού οργάνου αποτελεί θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στη βάση οποιασδήποτε δημοκρατικής κοινωνίας. Είναι αδιανόητο μια μεγάλη μερίδα σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων να το αποστερείται, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή αποτελεί την τελευταία τάξη εργαζόμενων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που της απαγορεύεται αυτό το δικαίωμα.
4. Αυτή ακριβώς η αποστέρηση οδήγησε στην επί σειρά ετών συστηματική επίθεση στο εισόδημα και στις εργασιακές συνθήκες των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και μια άνευ προηγουμένου διολίσθηση στην ποιότητα ζωής των οικογενειών τους. Κάθε κεκτημένο δικαίωμα έγινε έρμαιο των ερήμην τους αποφάσεων από την εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς να τους δίνεται κανένα περιθώριο διαλόγου.
5. Με τέτοια συστηματική απαξίωση έχει καταλήξει σήμερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε άλλο παρά απερίσπαστο να επιτελεί το καθήκον του. Σωρεία προβλημάτων ταλανίζουν επί καθημερινής βάση τους Έλληνες στρατιωτικούς παρεμποδίζοντας τους στην τέλεση των καθηκόντων τους: Οικονομικά προβλήματα από την γενναία περικοπή των απολαβών τους, υποβιβασμός του επιπέδου υγειονομικής περίθαλψης, απορύθμιση του συνταξιοδοτικού, διάλυση των επικουρικών τους ταμείων, προβλήματα στέγασης των οικογενειών τους, είναι μόνο μερικά από τα καθημερινά τους προβλήματα. Αυτά ακριβώς τα προβλήματα δε θα υπήρχαν εάν τα στελέχη των ΕΔ απολάμβαναν ως ίσοι μεταξύ ίσων το δικαίωμα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι: τη διατύπωση της άποψης τους μέσα από ένα συλλογικό όργανο, με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη των δικαιωμάτων τους για μια καλύτερη ζωή των οικογενειών τους και ένα καλύτερο μέλλον.
6.Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού λαού είναι και οι εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συλλήβδην το τελευταίο διάστημα ονομάστηκαν «αντιπαραγωγικοί», «γραφειοκράτες» και «προνομιούχοι», όχι από στρατιωτικούς ή άλλους εργαζόμενους, αλλά από χείλη πολιτικών – κυβερνητικών υψηλόβαθμων παραγόντων και του πολιτικού – κομματικού συστήματος εν γένει, μέλη του οποίου δεν είναι και δεν πρέπει να είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί. Όμως, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι και οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι σε κάθε περίπτωση ανθρώπινες οντότητες και έχουν ανθρώπινες αντοχές, ανοχές, αισθήματα, συναισθήματα και μνήμη. Δεν είναι καλοκουρδισμένες μηχανές που με το πάτημα ενός κουμπιού αρχίζουν να λειτουργούν και να παράγουν. Ζουν και συναναστρέφονται με ανθρώπους, βιώνουν τα ίδια ακριβώς βιώματα, εισπράττουν τα ίδια ακριβώς μηνύματα πανταχόθεν, εκδηλώνονται με ακριβώς τις ίδιες εκδηλώσεις και πρέπει να έχουν και τα ίδια δικαιώματα.
7. Τέλος, παρακαλούμε για τη μη περαιτέρω παρέμβαση επί του θέματος, προκειμένου να αφεθεί απερίσπαστη η Ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει, και αντ ́ αυτού παρακαλούμε για τη συνδρομή σας στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους Έλληνες στρατιωτικούς”.

Ο πόλεμος μόλις άρχισε.