Μέγα πρόβλημα με τις εγγραφές παιδιών στρατιωτικών στα σχολεία.Τι ζητάνε από το υπ.Παιδείας

Εκλογές έγιναν και τώρα περιμένουμε πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση.Μόνο που οι υπό μετάθεση στρατιωτικοί δεν έχουν πια περιθώρια να περιμένουν πότε θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση για να μάθουν που θα μετατεθούν και να τακτοποιήσουν τις οικογενειακές τους υποθέσεις.Και πρώτα απ΄ όλα τις εγγραφές των παιδιών τους στα σχολεία.Γιατί δεν ξέρουν που πρέπει να τα γράψουν!
Γι΄ αυτό το λόγο ο ΣΥΣΜΕΔ μ΄ έγγραφό του προς το υπουργείο Παιδείας κάνει έκκληση να παραταθεί η προθεσμία για τις εγγραφές των παιδιών στρατιωτικών που περιλαμβάνονται σ΄ αυτή τη κατηγορία.Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα απαντήσει από το υπουργείο Παιδείας αφού κι εκεί περιμένουν πότε οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα κάνουν κυβέρνηση για να τοποθετήσουν και υπουργό!

Το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ:

Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας

1. Σύμφωνα με τη σχετική (α) εγκύκλιό σας, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με τα άρθρα 7 παρ. 1 των ΠΔ 200/98 & 201/98 (ΦΕΚ 161 α), όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7 παρ. 3 του Ν.2817/1995 (ΦΕΚ 78 Α) οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους.
2. Σας γνωρίζουμε ότι με τη σχετική (β) ανακοίνωσή του, την οποία σας αποστέλλουμε συνημμένα για την ενημέρωσή σας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι: «………. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν θα πραγματοποιηθούν μεταθέσεις Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Οπλιτών, ούτε και θα γίνει προεργασία από τα Γενικά Επιτελεία, πλην μεταθέσεων σε ΣΕΘΑ και ΑΔΙΣΠΟ και των Οπλιτών από τα ΚΕΝ».
3. Κατόπιν των ανωτέρω και ενόψει της ιδιαιτερότητας για το έτος 2012, λόγω των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, γνωρίζοντας ότι με τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής (21η Ιουνίου 2012) των τέκνων των μετατιθέμενων στελεχών, στις σχολικές μονάδες της Χώρας, οι υπόψη μεταθέσεις δεν θα έχουν ανακοινωθεί στα αυτά προς μετάθεση στελέχη, παρακαλούμε όπως παρατείνετε την παραπάνω ημερομηνία για δύο (2) μήνες (δηλαδή μέχρι 21 Αυγούστου), προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υπό μετάθεση συναδέλφους μας να είναι συνεπείς με τις τεθείσες προθεσμίες.
4. Ευελπιστούμε στην αποδοχή του αιτήματός μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.