Κρίσεις Αρχηγών:πάντα γίνονται μέσω «λασπομαχιών».

Μόνο στην Ελλάδα οι κρίσεις στις ΕΔ ,τακτικές ή έκτακτες λαμβανουν τόσο μεγάλες διαστάσεις,έχουν τόσο πολύ παρασκήνιο και σε πολλές περιπτώσεις και πολυ λάσπη.

Αφορμή για την διαπίστωση το δημοσίευμα περί πολυτελούς διαμονής του Α/ΓΕΣ σ΄ ένα οίκημα το οποίο ανήκει στο στρατό και προορίζεται για να το χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Αρχηγός. Ναι το συγκρότημα έχει πισίνα και αυτή ήταν περιττή,αλλά την εποχή που φτιαχνόταν το σπίτι όλα ήταν περιττά στην Ελλάδα.

Στο οίκημα αυτό δεν έχει μείνει κανένας Α/ΓΕΣ,ούτε ο σημερινός ο Φράγκος. Ίσως να φταίει και η πισίνα γι΄ αυτό. Κανείς τους δεν αισθανόταν άνετα να μένει σε σπίτι με πισίνα.

Τα υπόλοιπα έξι οροφοδιαμερίσματα επίσης έμειναν ακατοίκητα,αφού τα 600 ευρώ που θα έπρεπε να πληρώνουν όποιοι αντιστράτηγοι θα τα χρησιμοποιούσαν δεν κρινόταν συμφέρουσα τιμή. Το ενοίκιο πληρωνοταν για να συντηρούνται τα διαμερίσματα κι αφού ένοικοι δεν υπήρξαν ,δεν υπήρχαν και χρήματα για συντήρηση.

Το μόνο πραγματικά μεμπτό στην όλη ιστορία είναι γιατί δεν αποφασίζουν στο ΥΕΘΑ να πουλήσουν το συγκρότημα.

Όλα αυτά είναι …τεχνικές λεπτομέρειες. Είναι σαφές ότι κάποιος διέρρευσε διαστρεβλωμένες πληροφορίες για να δημιουργηθεί θέμα,πιστεύοντας ότι έτσι θα πληγεί ο νυν Α/ΓΕΣ.

Δυστυχώς έτσι αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Πολιτικάντικα. Ίσως να πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε κρίσεις όπως όλος ο υπ΄όλοιπος κόσμος. Κρίνοντας αν μας κάνουν οι όχι οι Αρχηγοί για τις ικανότητες, τα σχέδια και την έμπνευση που μεταδίδουν στους υφισταμένους τους. Αυτά είναι αρκετά.