Καψόνι ή εκπαίδευση;Δείτε βίντεο απ΄ όλο το κόσμο

Η λεπτή γραμμή μεταξύ στρατιωτικής εκπαίδευσης,πειθαρχίας και καψονιού ήταν πάντα και παντού πολύ λεπτή. Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε εύκολα να τη διακρίνει. Στην Ελλάδα βέβαια με άνεση τη σβήνουμε και τα χαρακτηρίζουμε όλα καψόνια.

Το τι έγινε στη ΣΣΕ και αν όσα ισχυρίζεται ο πρωτοετής Εύελπις ήταν καψόνι ή όχι θα το διευκρινήσουν οι στρατιωικές αρχές και κανείς άλλος.

Το Onalert εντόπισε μερικά βίντεο απ΄ όλο το κόσμο που παρουσιάζουν περιστατικά που κάποιοι χαρακτηρίζουν καψόνια και κάποιοι σκληρή επαίδευση όχι του σώματος αλλά του μυαλού ενός στρατιωτικού.Δείτε τα για να διαπιστώσετε πόσο δύσκολος είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στην εκπαίδευση και το καψόνι.

Στο πρώτο βίντεο οι εκπαιδευτές ψεκάζουν έναν αμερικανό πεζοναύτη με σπρέϋ πιπεριού στα μάτια! Εκείνος πρέπει τυφλωμένος να βρει και να αντιμετωπίσει τους υποτιθέμενους αντιπάλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το δεύτερο βίντεο είναι από τις Φιλιππίνες. Αξιωματικοί της Αστυνομίας υποχρεώνουν εκπαιδευόμενους να πίνουν ένα αηδιαστικό «ρόφημα» με κύριο συστατικό το τσίλι! Στη συνέχεια έτριβαν πιπεριές στα γεννητικά τους όργανα.Οκτώ αξιωματικοί τιμωρήθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το τρίτο βίντεο είναι από την Αρμενία,όπου ένας ημίγυμνος αξιωματικός υποβάλει σε μία πραγματικά εξευτελιστική διαδικασία δύο νεαρούς στρατιώτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το επόμενο βίντεο είναι από τις Ρωσικές ΕΔ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Και βέβαια δεν μπορούν να λείπουν από αυτό το ρεπορτάζ οι γνωστοί φωνακλάδες εκπαιδευτές των αμερικανών πεζοναυτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ