Ξενοδοχείο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας,προς εκμετάλλευση

Ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας έδωσε προς εκμετάλλευση ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο «La Mirage», στην Ομόνοια,το οποίο σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει ως χώρος διαμονής νέων και φοιτητών, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης, ο αρμόδιος υπουργός, Γ.Παπακωνσταντίνου, σε συνεργασία με τον υπουργό Aμυνας, Π.Μπεγλίτη και το δήμαρχο Αθηναίων, Γ.Καμίνη, αποφάσισαν να αξιοποιηθεί το ξενοδοχείο που σήμερα παρακμάζει, ως χώρος κατοικίας για φοιτητές και νέους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, το μηνιαίο ενοίκιο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ και με μικρή επιπλέον χρέωση θα προσφέρονται υπηρεσίες καθαριότητας δωματίου και φροντίδας ρουχισμού.

Το ξενοδοχείο, εκτός από τα 208 δωμάτια, διαθέτει τρία εστιατόρια, μπαρ, καφετέρια και αίθουσα συνεδριάσεων, τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν προκειμένου να διαμορφωθούν κοινόχρηστοι χώροι για τον ελεύθερο χρόνο των νέων, καθώς και ένα μεγάλο εστιατόριο.