Σύμφωνα με κείμενο του ΣΥΣΜΕΔ από 23/11/2010 «… διαφαίνεται περαιτέρω μείωση στις αποδοχές, συντάξεις, πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές στο στρατιωτικό προσωπικό των Γενικών Επιτελείων …».
Απο τα στοιχεία πάντως που παρέχει το έγγραφο προκυπτει μειωση στις αποδοχές του προσωπικού π.χ. του ΓΕΣ 18,8%. Μετά από ένα πρόχειρο έλεγχο στους προϋπολογισμούς των διαφόρων υπουργείων (ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη) οι συνολικές δαπάνες που προγραμματίζονται για το ΝΑΤΟ μειώνονται σε σχέση με προηγούμενα έτη κατά το «τεράστιο» ποσοστό των 2,37%! Ούτε καν δηλαδή πλησιάζει σε αναλογία τις μειώσεις των αποδοχών των στελεχών!
Είμαστε σίγουροι πως και άλλες πολλές δαπάνες θα γίνονται για χάρη και τους σκοπούς του ΝΑΤΟ σε βάρος των εθνικών αναγκών του κάθε επιτελείου χωρίς να φαίνονται στον προϋπολογισμό. Από τον περασμένο Φεβρουάριο η σελίδα της «επικαιρότητας» πρότεινε για έξοδο από την κρίση: «… Μήπως είναι ώρα, για απόσυρση πρώτα – πρώτα των ελληνικών φρεγατών από την επιχείρηση της ΕΕ στον Ινδικό και από την Μόνιμη ναυτική δύναμη 2 του ΝΑΤΟ, αλλά και του ναρκαλιευτικού από την αντίστοιχη νατοϊκή δύναμη;; Μήπως θα έχει όλο το λαό μαζί της η κυβέρνηση, αν συνεχίσει αποσύροντας την δύναμη μηχανικού από το Αφγανιστάν και μη στέλνοντας στελέχη της ΠΑ για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ;; Ακόμα στα «άλλα μέτρα» μήπως πρέπει να συμπεριληφθεί και η απόσυρση των ελληνικών πλοίων από την επιχείρηση έξω από τον Λίβανο και των στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο;; Εμείς αυτό πιστεύομε!!».
Να θυμίσουμε επίσης ότι ανεξάρτητα από τις Νατοϊκές απαιτήσεις, μόνο η αποστολή προσωπικού και υλικού εκτός συνόρων κοστίζει στη χώρα μας πάνω από 300 εκατομμύρια κάθε χρόνο (ποσό ίσο με τις περικοπές των συντάξεων)! Όμως νέες συμμαχικές απαιτήσεις εγείρονται από το ΝΑΤΟ μετά την σύνοδο της Λισσαβόνας (19 Νοέμβρη 2010) αναζητώντας νέες πηγές χρηματοδότησης (εθνικές χρηματοδοτήσεις), από τα κράτη μέλη για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής άμυνας και για την ΙSAF στο Αφγανιστάν. Έτσι οι συντάκτες των «οικονομικών εκθέσεων» της Ατλαντικής Συμμαχίας εκφράζουν την απαίτηση για διευρυμένη χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη προκειμένου να ικανοποιηθεί το πρόγραμμα αμυντικών επενδύσεων (ΝSIP) του ΝΑΤΟ.
Βέβαια οι έλληνες ΥΠΕΞ & ΥΕΘΑ συμφώνησαν με τη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ! Το ίδιο συνέβη και στην σύνοδο κορυφής τον Νοέμβρη: Ο πρωθυπουργός έβάλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Τώρα στη Βουλή αν στριμωχτούν θα παρουσιάσουν αυτά με τα οποία συμφωνούν πολιτικά και υπογράφουν, σαν «υποχρεώσεις προς την συμμαχία»! Είναι κοινή επωδός των κυβερνήσεων της χώρας μέχρι σήμερα!
Πρόκειται για δική σας πολιτική θέση κύριοι, διαφορετικά ας μην υπογράφατε τέτοιες υποχρεώσεις!
20/12/10
Συλλογικό κείμενο