Η άλλη άποψη για τη «φωτογραφική τροπολογία» που ανατρέπει την ιεραρχία

Σχετικά με την Ανατροπή της στρατιωτικής ιεραρχίας των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από “φωτογραφική τροπολογία” στον νόμο 3883/2010 η απάντηση από στέλεχος του ΠΝ, το οποίο έχει την δική του άποψη. Η οποία λέει ότι δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της στρατιωτικής ιεραρχίας γιατί:
Η διάταξη της παρ.2 του άρθρ. 91 του ν. 3883/2010  έγινε για να αρθεί η μεγάλη ανισότητα για τους  προερχόμενους από τις  σχόλες υπαξιωματικών του ΠΝ καθόσον έχαναν τα επιπλέον  4 χρόνια σπουδών. Οι σχολές Υπαξιωματικών του ΠΝ πριν το 1982 ήταν  3ετους φοιτήσεως + 2 χρόνια Δόκιμος Κελευστής με αποτέλεσμα να προάγονται στο βαθμό του Κελευστή στα 5 χρόνια  υπηρεσίας. Εν αντιθέσει με τους αντίστοιχους του ΣΞ που ήταν 1ετους φοιτήσεως και άμεση προαγωγή σε Λοχία  στο ένα (1) έτος, καθώς και να λαμβάνουν τα παλαιά στελέχη αυτά τον καταληκτικό βαθμό του Αντιπλοιάρχου στα 34 χρόνια υπηρεσίας, που δεν τον ελάμβαναν ποτέ παρότι ο νόμος το προέβλεπε από το 1996 που ψηφίστηκε.
Τέλος όσον αφορά τις μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με τον νόμο 3016/2002 στο άρθρο 37 παρ.3ι ορίζεται ρητά ότι Ανθυπολοχαγοί, Υπολοχαγοί, και Ταγματάρχες με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσία λαμβάνουν ΟΛΟΙ τον βασικό του Συνταγματάρχη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φωτογραφική τροπολογία» κάνει άνω κάτω τις ΕΔ. Ποιοι ευνοούνται ,ποιοι θίγονται

 

 Γ.Αρσένης: «Μας παγίδευσαν σ΄ένα τερατώδη μηχανισμό που τρώει τις σάρκες μας»