Η Σχολή Ευελπίδων και οι τεράστιες ευθύνες των ηγεσιών του ΓΕΣ

Η Σχολή Ευελπίδων είναι ο χώρος μέσα από τον οποίο προκύπτουν οι στρατιωτικοί ηγέτες της χώρας. Οι αξιωματικοί που θα κληθούν να διοικήσουν τις μονάδες του στρατού και κάποιοι και τον ίδιο το στρατό.

Συνεπώς δεν χρειάζεται καμία εξήγηση για το πόσο σημαντική ,πόσο σπουδαία είναι αυτή Σχολή και πόσο τιμητικό είναι να αποφοιτά ένας νέος απ΄ αυτή.

Η Σχολή Ευελπίδων έχει ιστορία μεγάλη. Και αυτή θα πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή απ΄ όλους. Δεν αποτελεί “τσιφλίκι” κανενός και δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης από κανένα.

Είναι τεράστια η ευθύνη των ηγεσιών του ΓΕΣ για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της. Αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της. Τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της να διευκρινίσουμε. Θα πρέπει το θέμα της Σχολής Ευελπίδων να ανοίξει και να μελετηθεί πως αυτή η Σχολή θα πάει μπροστά για να παράγει όσο το δυνατόν καλύτερους και πιο καταρτισμένους στρατιωτικούς ηγέτες.

Οι εποχές αλλάζουν. Παντού. Και αυτό αφορά και στην στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο σημερινός Α/ΓΕΣ ας τολμήσει να ανοίξει το ζήτημα και να δρομολογήσει τις απαραίτητες εκσυγχρονιστικές επεμβάσεις και διορθώσεις που θα επιτρέψουν στη Σχολή να πάει μπροστά κι όχι να μένει πίσω από παλαιολιθικές και άκρως επικίνδυνες νοοτροπίες και απόψεις.

Υ.Γ Ευχαριστούμε για τα πολλά μηνύματα που στέλνετε για το θέμα που έχει προκύψει με συγγενικό πρόσωπο του νεαρού Εύελπι. Είναι επιλογή να μην αναρτηθεί κανένα. Το Onalert δεν θα γίνει πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Λειτουργεί για να ενημερώνει όσο και όπως μπορεί καλύτερα. Τα προσωπικά θέματα δεν αφορούν στους αναγνώστες του Onalert και μπορούν να επιλυθούν δια άλλων νόμιμων οδών.

ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ