Γιατί ο Φράγκος δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να τραβάνε πάνω τους τη προσοχή και τα φώτα της δημοσιότητας. Εδώ που τα ΄λεμε όλοι μας κάπου το αναζητούμε ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε. Άλλοι λιγότερο ,άλλοι περισσότερο.Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν να το καταφέρουν όλοι,γιατί θέλει τη τεχνική του. Ο πρώην Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος ….το ΄χει.

Το ΄χε σ΄ όλη του τη καριέρα με στολή ,το ΄χει και τώρα που την έβγαλε.

Ο επικοινωνιακός τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση της υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ,άφησε ευχαριστημένο τον ίδιο αλλά και το πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Πριν το Πάσχα έβγαλε τη φωτογραφία στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και όλοι συμπέραναν ότι συζήτησε το θέμα της υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ. Για όσους δεν πείστηκαν υπήρξαν και οι ανάλογες “διαρροές”.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ως περιζήτητος υποψήφιος -τον είχαν προσεγγίσει και από το ΛΑΟΣ- και ο Σαμαράς στόχευε στο να “ψαρέψει” “στρατιωτικούς ψήφους”.Και θεωρούσε ότι ο Φράγκος του έδινε αρκετούς.

Τη Κυριακή του Πάσχα ο πρώην Α/ΓΕΣ φρόντισε να κατεβάσει τους τόνους διαρρέοντας ότι δεν πρόκειται να πολιτευτεί και ότι γράφει βιβλίο.Προφανώς γνώριζε από τότε ότι μέχρι και τη τρίτη σίγουρα εκλόγιμη θέση του Επικρατείας της ΝΔ οι υποψήφιοι είχαν επιλεγεί και δεν μπορούσε να πάρει τη θέση κάποιου.

Από τη ΝΔ προσπάθησαν να τον πείσουν να το πείσουν να δεχτεί να δοκιμάσει τη τύχη του στη τέταρτη θέση αλλά ο στρατηγός δεν θέλησε να ρισκάρει.

Και δεν είχε και λόγο. Το “πολιτικό παρών” το έδωσε. Εκλογές θα ξαναγίνουν και πιθανόν γρήγορα και ο Φράγκος πιστεύει ότι οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες γι΄ αυτόν.Δεν έχει λόγο να “καεί” τώρα σε μια εκλογική αναμέτρηση η οποία δεν αναμένεται να λύσει τίποτα.Και μετά από τις εκλογές οι επιλογές του μπορεί και να ..διευρυνθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σχέσεις του με το Βενιζέλο ήταν άριστες.

Η έκπληξη είναι ότι ο Φράγκος κατόρθωσε να ελέγξει τον δεδομένο παρορμητισμό του.Ίσως να τον βοήθησαν και οι εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές συνθήκες.

Γιατί παρά τα όσα λέει και δηλώνει ήθελε και παραήθελε να εμπλακεί στη πολιτική.Και θα το πράξει.