Γεννήθηκε κι άλλο κόμμα.»Δημιουργία ξανά».Τι πρεσβεύει

Άλλο ένα κόμμα γεννήθηκε.Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του νέου πολιτικού κόμματος «Δημιουργία, ξανά!»
Στην συνδιάσκεψη παρευρέθησαν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ πολιτικούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τάκης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Στέλιος Σταυρίδης, επιχειρηματίας, ο Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ο Θανάσης Μαυρίδης, Διευθυντής Εφημερίδας Κεφάλαιο και capital.gr. Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Βασικός ομιλητής της συνάντησης ήταν ο ιδρυτής της «Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος. Στην χειμαρρώδη ομιλία του με τίτλο «Οδηγίες κατασκευής για αυτό που δεν ξανάγινε», τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας των Πολιτών, της επαναφοράς της έννοιας του υπεύθυνου, ενεργού πολίτη, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού χωρίς «μεσάζοντες» επαγγελματίες πολιτικούς.

Γι’ αυτό, μια από τις βασικές θέσεις του νέου κόμματος είναι, όπως δηκτικά υπογράμμισε:
«Κανένας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο. Αυτό σημαίνει ότι θα «στερηθούμε» των υπηρεσιών του φυτωρίου των κομματικών νεολαιών και των ανεπάγγελτων γόνων των πολιτικών «τζακιών». Δεν πειράζει, θα το αντέξουμε.»
 
Για την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις νέες προσπάθειες:
 
«Εχουμε να κάνουμε πολλά βήματα. Το πρώτο είναι να αντιμετωπίσουμε την επιφύλαξη, τη δυσπιστία, την καχυποψία των πολιτών. Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «κόμμα» τους σηκώνονται οι τρίχες. Λογικό είναι. Τόσα έχουν δει τα μάτια τους. Ποιοι είναι αυτοί, από πού έρχονται από πού κρατάει η σκούφια τους, ποιος τους χρηματοδοτεί, ποιος είναι από πίσω… Κανένας δεν είναι από πίσω! Όλοι είμαστε μπροστά, στην πρώτη γραμμή, όλοι βάζουμε από την τσέπη μας, από το υστέρημά μας για να δώσουμε ζωή στο όνειρό μας, αλλά για να πεισθείτε πρέπει να κάνετε κι εσείς κάτι. Ελάτε, ψάξτε μας, μυρίστε μας, κάντε μας φύλλο φτερό για να δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε πέρα απ’ ό,τι φαίνεται. Ψάξτε κι άλλους, συγκρίνατε, αξιολογήστε, ρωτήστε, προβληματιστείτε, αποδεχθείτε, απορρίψτε.
 
Αλλά, ενδιαφερθείτε! Υπεύθυνη πολιτική χωρίς υπεύθυνους πολίτες δεν γίνεται. Καλώς ή κακώς η επανάσταση στις μέρες μας γίνεται με την ψήφο όχι με τη χατζάρα.”
 
Κι επειδή είναι το θεσμικό πλαίσιο που οδηγεί στη διαφθορά και την ακυβερνησία, η «Δημιουργία, ξανά» προτείνει μια σειρά συνταγματικών και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων είναι:
·         Η θέσπιση συγκεκριμένης σταθερής ημερομηνίας για την διενέργεια εκλογών οι οποίες θα γίνονται οπωσδήποτε κάθε 4 χρόνια. Έτσι θα σταματήσει η εκλογολογία η οποία στη χώρα μας ξεκινάει αμέσως μετά τις εκλογές! Παρόμοια διάταξη έχει το Σουηδικό Σύνταγμα.
·         Η θέσπιση μονοεδρικών περιοχών με σύνολο βουλευτών 200
·         Η καθιέρωση χρονικού περιορισμού - ανώτατου όριου θητείας 12 ετών σε οποιαδήποτε αιρετή θέση
·         Το ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της υπουργικής ιδιότητας
·         Η κατάργηση της αμοιβής των βουλευτών  για συμμετοχή σε επιτροπές
·         Η κατάργηση οποιασδήποτε σύνταξης χορηγείται λόγω θητείας σε αιρετό αξίωμα (συντάξεις Προέδρων Δημοκρατίας Πρωθυπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, Νομαρχών, Συνδικαλιστικών στελεχών). Κατά τη διάρκεια της θητείας, ο εκλεγμένος λειτουργός συνεχίζει να είναι ασφαλισμένος στον φορέα που ήταν και πριν να εκλεγεί. Συνταξιοδοτείται από τον φορέα του στα 65 όπως όλοι οι Έλληνες, χωρίς τα χρόνια του αξιώματος να προσθέτουν κάτι.
Για την ανάπτυξη τόνισε ότι οι επενδυτές δεν έρχονται επειδή τους εκλιπαρεί ο Υπουργός Ανάπτυξης, έρχονται μόνοι τους αν διαπιστώσουν ότι το περιβάλλον είναι σταθερό, διαφανές, χωρίς γραφειοκρατία, πολυνομία, διαφθορά, και φιλικό προς το επιχειρείν.
Η «Δημιουργία, ξανά!» δεσμεύτηκε να καταργήσει τον «αναχρονιστικό και βλακώδη» όπως τον χαρακτήρισε ΚΒΣ και να τον αντικαταστήσει με έναν απλό φορολογικό νόμο 30 σελίδων με ενιαίο συντελεστή 15% και μηχανογράφηση του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης. Ο Θάνος Τζήμερος υποστήριξε ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία και οι τοπικές κοινωνίες, κατά το ελβετικό πρότυπο, να αποφασίζουν πόσους φόρους θα πληρώνουν και πού θα «επενδύονται» αυτοί.
 
Χαρακτήρισε την Παιδεία την βάση της εθνικής μας αναγέννησης παρατηρώντας ότι ήταν ο τομέας που χρεωκόπησε πρώτος. Η «Δημιουργία, ξανά!» θεωρεί ότι η Παιδεία θα πρέπει να αποκτήσει ανεξαρτησία από την πολιτική, μακροχρόνιο σχεδιασμό, να μην έχει πολιτικό προϊστάμενο και να αυτοδιοικείται από 7μελή επιτροπή «σοφών», Ελλήνων παγκόσμιου κύρους, ο πρόεδρος της οποίας θα είναι και ο Υπουργός Παιδείας. Η κομματική δραστηριότητα θα εξοβελισθεί εντελώς από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και θα καθιερωθεί, σύστημα αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς αλλά και για σχολεία συνολικά.
 
Τελειώνοντας ο Θάνος Τζήμερος σκιαγράφησε την πολιτική και τον πολιτικό του μέλλοντος λέγοντας χαρακτηριστικά:
 
“Ο πολιτικός του μέλλοντος δεν θα είναι ένας Αη Βασίλης που έρχεται κάθε 4 χρόνια κουβαλώντας αυξήσεις, παροχές και επιδόματα. Θα είναι κάποιος σαν κι εμάς, μέσα από μας, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που θα νιώθει τον Πολίτη και θα πασχίζει ώστε όλοι να έχουν ευκαιρίες να προκόψουν. Ο επιτυχημένος πολιτικός θα είναι αυτός που θα δημιουργεί και θα δίνει ευκαιρίες, όχι συντάξεις. Οι πολιτικοί του μέλλοντος είμαστε εμείς. Κι ο ηγέτης της νέας Ελλάδας είναι το κοινό μας όραμα, το κοινό μας χτυποκάρδι, οι κοινές μας αγωνίες. Χωρίς μεσάζοντες της πολιτικής. Απλά, καθημερινά, ανθρώπινα. Έτσι όπως κουβεντιάζουμε κι όπως βρισκόμαστε για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί. Έτσι όπως γέρνουμε ο ένας στον ώμο του άλλου. Με τις αξίες που μας βοήθησαν να επιβιώσουμε τόσες χιλιάδες χρόνια. Με την Ελληνική λεβεντιά, την Ελληνική περηφάνεια, το Ελληνικό φιλότιμο. Δεν υπάρχουν απο μηχανής θεοί. Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς, οι μέχρι χθες αμήχανοι.»