«Φτιάχνουν κλίμα» για νέες περικοπές στους στρατιωτικούς!

Όλοι μιλάνε για περαιτέρω περικοπές στο εισόδημα στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων.Οι Κυριακάτικες εφημερίδες είχαν αρκετά σχετικά ρεπορτάζ,όχι μόνο για τους στραττιωτικούς,αλλά και για άλλες κατηγορίες οι οποίες θα ενταχθούν σε ειδικά μισθολόγια.Ποσοστά και αριθμούς δεν έδιναν,αλλά είναι σαφές ότι μέσω διαρροών το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “φτιάχνει κλίμα”.

Το ενδεχόμενο έχει από νωρίς επισημάνει ο ΣΥΣΜΕΔ, που έχει ζητήσει να παραστεί με αντιπροσωπεία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής .
Και η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της τονίζει:

«Με δεδομένο το γεγονός, πως στην παρούσα χρονική περίοδο, εισέρχεται στην τελική ευθεία, η εκπόνηση   του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και Σ.Α., οι τυχόν μετατροπές που θα υπάρξουν, τόσο με την κατάργηση βασικών επιδομάτων (που επηρεάζουν τον τρόπο υπολογισμού της συντάξεως), όσο και με την μη ισόποση αύξηση του Βασικού Μισθού, θα επιφέρουν και περαιτέρω μείωση (μετά τα 14 μέτρα που ήδη έχουν συρρικνωσει δραματικά τις  αποδοχές των αποστράτων) στη σύνταξη, ενώ παράλληλα θα συμπαρασύρουν προς τα «κάτω» και τα αντίστοιχα βοηθήματα, των Μετοχικών Ταμείων» .

Και μετά απ΄ όλα αυτά ήρθε και η ομιλία Αβραμόπουλου στη Βουλή που έκανε λόγο για μείον 6,15% στις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012 για τις αποδεχές.