«Φουρτούνες» στη Κέρκυρα.Ο Σ.Γκίκας προσφεύγει στο εκλογοδικείο

“Φουρτούνες” στην Κέρκυρα με τον “ναύαρχο” Στέφανο Γκίκα να προσφεύγει στο εκλογοδικείο,αμφισβητώντας την καταμέτρηση ψήφων που έφερε πρώτο τον Ν.Δένδια.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του Σ.Γκίκα “μετά την επανακαταμέτρηση που πραγματοποίησε στο Πρωτοδικείο, εκτιμά ότι προηγείται του συνυποψηφίου του κ. Νίκου Δένδια κατά 52 ψήφους. Όπως είναι γνωστό, η σταυροδοσία που τοιχοκόλλησε την περασμένη Τρίτη το Πρωτοδικείο Κέρκυρας, «βγάζει» πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, με διαφορά 42 ψήφους. Σε δηλώσεις του ο κ. Γκίκας, κάνει λόγο για «πολλές περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας στο στάδιο της εξαγωγής των ψήφων υπέρ των υποψηφίων» και ότι  «τουλάχιστον 92 ψηφοδέλτια δεν έπρεπε να προσμετρηθούν, υπέρ του κ. Νίκου Δένδια», δηλώνει δε ότι θα εξαντλήσει την δυνατότητα που του παρέχει η Ελληνική νομοθεσία.
Να σημειωθεί ότι και στις εκλογές του 2007, ο τότε πρωτοεμφανιζόμενος Στέφανος Γκίκας, έχασε την έδρα και πάλι από τον Νίκο Δένδια για λίγες ψήφους, αλλά τότε δεν είχε προσφύγει στο Εκλογοδικείο….”

Με αφορμή δημοσιεύματα σε μερίδα Κερκυραϊκών ΜΜΕ, ο Στέφανος Γκίκας έκανε και μια ακόμη δήλωση:
«Επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι αμφισβητούν ακόμη και την συγγραφική μου δεινότητα, ή τον πολιτικό μου πολιτισμό, εμπρός στην αγωνία τους μήπως και καταλάβω την βουλευτική έδρα, επιθυμώ να τους πληροφορήσω ότι από την (ημιτελή) αυτή διαδικασία της επανακαταμέτρησης, η οποία σημειωτέον έγινε αρκετά βιαστικά, και μετά την πολύωρη επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψε ότι τουλάχιστον 92 ψηφοδέλτια δεν έπρεπε να προσμετρηθούν, υπέρ του συνυποψηφίου μου κ. Νίκου Δένδια.

Η νέα καταμέτρηση έδωσε τελικό αποτέλεσμα διαφοράς υπέρ μου, 52 ψήφων (ΓΚΙΚΑΣ 4431, ΔΕΝΔΙΑΣ 4379), και επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας στο στάδιο της εξαγωγής των ψήφων υπέρ των υποψηφίων [πχ. ψηφοδέλτια που ανέγραφαν «ουδείς σταυρός», προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, ψηφοδέλτια με γραμμές, σύμβολα, μουτζούρε, κλπ., προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, σε αριθμό τμημάτων ευρέθησαν περισσότερα σταυρωμένα ψηφοδέλτια από ότι έλαβε ο συνυποψήφιός μου, ή ευρέθησαν λιγότερα ψηφοδέλτια απ’ ότι είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια, δισταυρίες προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, ψηφοδέλτια χωρίς αρίθμηση προσμετρήθηκαν υπέρ του συνυποψηφίου μου, άκυρα ψηφοδέλτια αριθμήθηκαν ως συνέχεια της αρίθμησης των εγκύρων κλπ., κλπ.], δηλώνω ότι θα εξαντλήσω την δυνατότητα που μου παρέχει η Ελληνική νομοθεσία, καταφεύγοντας στο Εκλογοδικείο.

Επίσης θα παρακαλούσα τους δημοσιογράφους του Τ/Σ Corfu Channel, να μην παραλείπουν να διευκρινίζουν, ότι οι ανακοινώσεις περί «αύξησης της διαφοράς κατά την επανακαταμέτρηση», αφορούν αποκλειστικά εκτιμήσεις συνεργατών του πολιτικού γραφείου του κ. Δένδια. Παρακαλώ τέλος να μην με εμπλέκουν με υποψήφιους του κ. Καμμένου που προσήλθαν στο Πρωτοδικείο για να αιτήσουν δική τους επανακαταμέτρηση.»