Δεν βρήκαν ούτε…ευρώ Σταϊκούρας-Παναγιωτόπουλος που ψάχνουν 500 εκ! Τι θα γίνει με τους μισθούς

“Δεν υπάρχει ούτε ευρώ”. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη σύσκεψη που είχε με τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και τους ΥΦΕΘΑ Καράμπελα και Ελευσινιώτη,διαπίστωσε ότι η …αγελάδα της Άμυνας στην οποία οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έσπευδαν να αρμέξουν…στέγνωσε.

3,5 ώρες διήρκησε η σύσκεψη που είχαν οι υπουργοί, τα έφεραν από δω,τα πήγαν από κει αλλά πάνω από τα 500.000.000 που ήδη έχουν βρεθεί δεν μπόρεσαν να εξοικονομήσουν ούτε ευρώ!

Η απαίτηση της τρόϊκας να περικοπούν από τα κονδύλια της Άμυνας ακόμη ένα δις,ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 2,6 δις έχει προκαλέσει σοκ στις ΕΔ.

Ανώτεροι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε άλλη περικοπή στις λειτουργικές δαπάνες προϋποθέτει αλλαγή της εθνικής πολιτικής άμυνας, αφού είναι δεδομένο ότι αν κοπούν κι άλλα χρήματα δεν μπορούν να υποστηριχθούν σε καμία περίπτωση οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Η υποστήριξη συγκεκριμένου αριθμού αεροσκαφών,πλοίων και οπλικών συστημάτων γενικότερα απαιτεί χρήματα. Αν υπάρξουν κι άλλες περικοπές είναι προφανές ότι θα πρέπει ν΄ αρχίσουμε να μιλάμε για “παροπλισμούς”. Κι αυτό κανείς φυσικά δεν μπορεί να το θέλει.

Και τι θα γίνει; Ο φόβος ότι μπορεί να στραφούν στις αποδοχές του προσωπικού μπορεί να διαψεύδεται ,αλλά ποιος πλέον πιστεύει τις διαψεύσεις. Οι οποίες έτσι κι αλλιώς αναφέρονται στο χρονικό διάστημα έως το τέλος του χρόνου. Ο ίδιος ο Σταϊκούρας είπε σε δηλώσεις του ότι χρήματα ώστε να μην πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια υπάρχουν μέχρι 31/12/2012. Κι αυτά χωρίς να υπολογίζεται ότι πρέπει να βρεθούν άλλα 500.000.000 περικοπών που πάντως στη σύσκεψη του ΥΕΘΑ χθες το απόγευμα δεν βρέθηκαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο «μαχαίρι» στους «εξοπλισμούς» για να μην κοπούν μισθοί μέσα στο 2012. Για του χρόνου …βλέπουμε


Υπαξιωματικοί. Οι χαμηλότεροι μισθοί σ΄ όλο το ΝΑΤΟ. Δείτε τα στοιχεία

Στρατιωτικοί: «Καμμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς»