Ανοίγουν στρατιωτικά νοσοκομεία και θέρετρα για πολιτικούς υπαλλήλους.

Προσλήψεις στο ΥΕΘΑ δεν θα γίνουν,οδοιπορικά «μαϊμού» τέλος και από την άλλη ναι στην περίθαλψη του πολιτικού προσωπικού του ΥΕΘΑ στα στρατιωτικά νοσοκομεία και άνοιγμα των θέρετρων για τους ένστολους ,τώρα και στους πολιτικούς υπαλλάλους. Αυτά ήταν συνοπτικά τα σημεία στα οποία επικέντρωσε την ομιλία του ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης,μιλώντας στο 10ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ.

Ο κ.Μπεγλίτης αναφερόμενος στα οδοιπορικά είπε ότι εκτός από την καθιέρωση 60 ημερών το χρόνο «είμαστε έτοιμοι σύντομα, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών να πάμε στο μοντέλο των «60 συν 20» για εκείνους τους εργαζόμενους που πραγματικά εργάζονται και έχουν ανάγκη τα οδοιπορικά. Για εκείνους που πραγματικά εργάζονται. Και αυτό θέλω να το πω. Δεν πάμε σε «μαϊμούδες» εκτός έδρας οδοιπορικών. Αυτή η περίοδος τελείωσε, σας το λέω καθαρά. Τελείωσαν τα «μαϊμουδίστικα κόλπα» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα δίνουμε τα οδοιπορικά σε εκείνους που πραγματικά τα εργάζονται».

Επισήμανε ότι για περίθαλψη στα στρατιωτικά νοσοκομεία περιλαμβάνονται «στους δικαιούχους , οι υπάλληλοι και τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ενιαίο καθεστώς με το στρατιωτικό προσωπικό». Εκτός από τα νοσοκομεία ανοίγουν και τα θέρετρα για το πολιτικό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ μίλησε στο «συναίσθημα» των υπαλλήλων αναφερόμενος στα συχνά παράπονα που εκφράζουν για τη συνεργασία τους με τους στρατιωτικούς λέγοντας ότι η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ ήταν απέναντι «σε νοοτροπίες, πρακτικές και αντιλήψεις, που ήθελαν το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να είναι υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, υπηρέτες μιας στρατοκρατικής αντίληψης».

Πως να τον συμπαθήσουν οι στρατιωτικοί;