28η Οκτωβρίου: Ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων [vid]

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου η οποία μας υπενθυμίζει για μια ακόμα χρονιά το ένδοξο έπος του 1940 και την αυτοθυσία και τον ηρωϊσμό των Ελλήνων στρατιωτών απέναντι στην ιταλική φασιστική εισβολή.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνονται επίσης και =οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτηση στο Χ αναφέρει: «28η Οκτωβρίου: Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους πολέμησαν για την Eλευθερία της Ελλάδας». Και προσθέτει: «Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο: EΛEYΘEPIA Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος». (από το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» του Οδυσσέα Ελύτη).

«Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940! » σημειώνει σε ανάρτηση του το Υπουργείο Εξωτερικών την οποία συνοδεύει με φωτογραφία ενός εύζωνα από την έπαρση της σημαίας στη. Ακρόπολη. Και προσθέτει: «Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Eurokinissi