113 Πτέρυγα Μάχης: Ο ΥΦΕΘΑ είδε από κοντά τα CL415 της 383 ΜΕΕΑ – «Περήφανοι που είστε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (383 ΜΕΕΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής 113 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Μήτταρης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε για την οργάνωση, τη δομή, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες της Μοίρας, ενώ συνομίλησε με το προσωπικό και περιηγήθηκε στους χώρους που βρίσκονται τα Canadair CL415.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο ΥΦΕΘΑ δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα την έδρα της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ στους χώρους που βρίσκονται τα Canadair CL 415, να συνομιλήσω με το προσωπικό και να το συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Γνωρίζουμε ότι η υψηλή αποστολή της αεροπυρόσβεσης που τους έχει ανατεθεί είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ενώ όποτε χρειαστεί, αναλαμβάνουν και αποστολές έρευνας και διάσωσης. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούν μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και ευγνώμονες για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να εκπληρώνουν απερίσπαστοι το ευγενές καθήκον τους».

Φωτογραφίες ΥΠΕΘΑ