Ζητά τα ρέστα και προκαλεί ο Ακάρ: Δεν περνά στην Άγκυρα η προκλητική γλώσσα της Αθήνας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ακολουθεί την πεπατημένη της Άγκυρας: να προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Έτσι διαστρέφοντας για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα καλλιεργεί την ένταση και χρησιμοποιεί προκλητική ρητορική που όμως «δεν περνά στην Άγκυρα».

Όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ακάρ δήλωσε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται να αποφύγει τις εντάσεις, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, να δει ότι αυτό δεν την οδηγεί πουθενά (σσ δεν περνάει) απέναντι στην Άγκυρα».

Η δήλωση Ακάρ δείχνει τον εκνευρισμό της Άγκυρας, αλλά και του ιδίου του υπουργού Άμυνας, καθώς αφ’ ενός αποφεύχθηκε πανηγυρικά η «ντρίμπλα» που επιχείρησε απέναντι στις ΗΠΑ σχετικά με τους S-400, και αφ’ ετέρου η Ουάσινγκτον άδειασε τον Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας πως στηρίζει λύση του Κυπριακού στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ο Ακάρ δήλωνε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ: «Είμαστε ανοικτοί σε μια διαπραγμάτευση πάνω σ’ ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που ισχύει για τους S-300 που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για αυτό το πιθανό τουρκικό διπλωματικό άνοιγμα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε σήμερα ότι η πολιτική των ΗΠΑ σε αυτό το ζήτημα «δεν έχει αλλάξει…Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε την Τουρκία να μην κρατήσει αυτό το σύστημα».