ΥΕΘΑ: Ανάρτηση-απάντηση στα τουρκικά σενάρια που μας θέλουν μόνους στη Μεσόγειο (pics)

Μπορεί ο Ερντογάν και τα φερέφωνα του να κραυγάζουν πως η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση που η ένταση κλιμακωθεί, αλλά τα γεγονότα άλλα δείχνουν…

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου, στέλνουν μήνυμα ενότητας και νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας στον Ερντογάν ότι οι παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας δεν θα γίνουν ανεκτές.

Ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρήκε αφορμή να στείλει και αυτός το δικό του μήνυμα στη γείτονα, χωρίς πολλά λόγια καθώς οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Η αρχική δημοσίευση της Γαλλίδας ΥΠΑΜ αναφέρει:

« Σε χώρο εντάσεων μετατρέπεται η Ανατολική Μεσόγειος. Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας όχι η εξαίρεση. Μαζί με τους Κύπριους, Έλληνες και Ιταλούς συμμάχους μας ξεκινάμε αύριο στρατιωτική άσκηση με αεροπορικές και ναυτικές μονάδες.

Το μήνυμά μας είναι απλό: προτεραιότητα στο διάλογο, συνεργασία και διπλωματία, ώστε η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας χώρος σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Δεν πρέπει να είναι παιδική χαρά κάποιων και φιλοδοξιών τους, είναι ένα κοινό αγαθό.

Για τη Γαλλία, 3 αεροπλάνα Gust, μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο θα συμμετάσχουν σε αυτή την ευρωπαϊκή άσκηση. 🇨🇾🇬🇷🇫🇷🇮🇹 🇨🇾🇬🇷🇫🇷🇮🇹»