Yeni Safak: Στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Ερντογάν την Κυριακή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την πληροφορία μεταδίδει με έκτακτη ανταπόκριση ο ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται την Κυριακή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως είναι ανοικτός για μια συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο. Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση. Είμαστε δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για κατέβασμα των τόνων. Η ρητορική του αναθεωρητισμού είναι εκτός διεθνούς κλίματος» είχε πει στον alpha ο κ. Μητσοτάκης.

«Ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο. Πόσο μάλλον τώρα. Δεν θα έρθει ξαφνικά μία άνοιξη και θα έχουμε ξεπεράσει τις διαφορές μας. Έχουμε θέματα να συζητήσουμε. Με την Τουρκία υπάρχει θετική ατζέντα στον τομέα τουρισμού, του περιβάλλοντος», είχε προσθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.