OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Χριστούγεννα σε κατάσταση ετοιμότητας- Τι «έψαχναν» οι Τούρκοι στην Κρήτη

24/12/2014 - 12:44
Share on FacebookShare on Twitter

Χριστούγεννα σε ετοιμότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η προκλητική τουρκική στάση στο Αιγαίο δεν επιτρέπει “εορταστική χαλάρωση” στα έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολα φετεινά Χριστούγεννα.

Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και πιο προκλητικό στο Αιγαίο. Οι παραβιάσεις είναι σταθερά σε διψήφιο αριθμό κι αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που προβληματίζει είναι η επιμονή των Τούρκων να οδηγήσουν τις αναχαιτίσεις σε εμπλοκές. Αρκετές από τις οποίες ήταν πολύ σκληρές και επικίνδυνες τις τελευταίες ημέρες.

Αναμένεται συνέχεια. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουν στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία. Και γι΄ αυτό έχουν δοθεί εντολές για “επαγρύπνηση” αλλά και για ψυχραιμία. Ειδικά στον αέρα.

Οι τουρκικές προκλήσεις εκδηλώνονται σ΄ όλο το Αιγαίο με ιδιαίτερη προτίμηση το νότιο. Κι όχι μόνο. Μετά από χρόνια οι Τούρκοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν ξανά την Κρήτη. Σε μια αεροπορική επιχείρηση που ήταν ίδια μ΄ αυτή που είχε στοιχείσει την ζωή του Κώστα Ηλιάκη,τουρκικά F 16 συνόδευαν φωτογραφικά Phantom για να εντοπίσουν και να φωτογραφήσουν τις θέσεις των S 300. Η αποστολή τους ματαιώθηκε χάρη στις αναχαιτίσεις των ελληνικών F 16. Αλλά όπως λένε από την ΠΑ είναι αξιοσημείωτη “η λύσσα των συνοδευτικών F 16 να μην εγκαταλείψουν την εναέρια μάχη την οποία είχαν χάσει”.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά “θερμόαιμων” πιλότων, προερχόμενων από “άτακτες” πολεμικές μοίρες. Πρόκειται για “κεντρική εντολή” κλιμάκωσης των προκλήσεων. Αυτό είναι το συμπέρασμα των αναλύσεων που γίνονται στην Αθήνα . Και είναι προφανές ότι υπάρχει προβληματισμός για το “που πάει το πράγμα”.

Όλα αυτά γίνονται μετά από την “υπερπροσπάθεια” της Αθήνας να οδηγήσει την Τουρκία στον δρόμο της “αποκλιμάκωσης”. Μάταιη η προσπάθεια καταδικασμένη εκ των προτέρων. Αβραμόπουλος και Βενιζέλος έφθασαν μέχρι τον Ερντογάν. Ο Νταβούτογλου με υπουργούς και επιχειρηματίες ήρθε στην Αθήνα για “ελληνοτουρκικό φόρουμ”. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν φαίνεται να έχει λειτουργήσει υπέρ της εκτόνωσης του τεταμενου κλίματος που η Άγκυρα θέλει να επιβάλλει στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν επιλογές αν η Τουρκία εχει αποφασίσει να το “πάει μέχρι τέλους”. Μόνο η προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί η όποια επιθετική επιλογή της. Κι αυτό γίνεται από την Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Προκλητική τουρκική αποστολή κρούσης ή κατασκοπείας μεταξύ Ρόδου-Κρήτης

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΚΡΗΤΗΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣΡΟΔΟΣ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1822 η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλές Μπιαλιάτσκ

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε το Νο 2 της Χαμάς στη Γάζα – Βίντεο ντοκουμέντο

Συρία: Αμερικανικό και συριακό στρατιωτικό κομβόι δέχθηκε επίθεση

Δραματικοί τόνοι από τον Μερτς: «Παρήλθε η εποχή της Pax Americana – Αν πέσει η Ουκρανί, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα μπει η ΕΕ»

Ζαπορίζια: Χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έμεινε προσωρινά ο πυρηνικός σταθμός

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα γιορτάσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

Γιώργος Καπουτζίδης: H αναφορά στην Έλενα Παπαρίζου και η άφιξη του Κωστή Μαραβέγια στο «Τhe Voice»

Disney: «Φωτιά» στα social media με το φιλοπαλαιστινιακό καρπουζάκι σε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν «φυτευτά» άτομα, δε σημαίνει ότι είναι ανίκανοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert