OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Βόμβα» από τον πρώην Υπουργό Άμυνας: “Ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο όταν βρεθεί σε αδιέξοδο”

03/03/2020 - 19:50
Αποστολάκης
Share on FacebookShare on Twitter

“Αν ήμουν ο Ερντογάν δεν θα τολμούσα μια αναμέτρηση με την Ελλάδα” τόνισε ο κ. Αποστολάκης. Επεσήμανε πως στον Έβρο έγινε πολύ σοβαρή δουλειά. Φοβάται μεταναστευτικό κύμα χειρότερο από το 2015.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και την προκλητική στάση της Τουρκίας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Live News ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη καθώς “ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι το ξεκίνημα ενός προβλήματος που φαινόταν ότι θα προκύψει. Αν θεωρήσουμε πως αυτά που λέει ο Ερντογάν κατά διαστήματα, τελικώς τα κάνει πράξη. Βλέπουμε πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια ετοιμάζεται για να εργαλειοποιήσει το θέμα του προσφυγικού… Δεν νομίζω ότι θα σταματήσει”.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας “ευτυχώς καταφέραμε να κρατήσουμε το κύμα το οποίο έστελνε στα σύνορα με όλους τους τρόπους, με τη βοήθεια όλων και των κατοίκων. Στη στεριά τα πράγματα είναι κάπως διαχειρίσιμα, αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι τι θα γίνει στη θάλασσα. Γιατί όταν δεν καταφέρουν να περάσουν από το Έβρο, τότε θα προσπαθήσουν να περάσουν από τη θάλασσα”.

“Και χίλια πλοία να είχαμε το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο”

Στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το αν υπάρχει επάρκεια πλοίων ξεκαθάρισε πως “και χίλια πλοία να είχαμε το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πυκνό πλέγμα από πλοία του πολεμικού ναυτικού, πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής, κάποια πλοία της Frontex τα οποία κάνουν μια πολύ σοβαρή επιτήρηση στην περιοχή. Εντοπίζουν αρκετά νωρίς όσες βάρκες προσεγγίζουν, αλλά πως να τους σταματήσουν. Όταν τους στέλνουν οι Τούρκοι και έρχονται στην οριογραμμή ή πηδάνε στη θάλασσα ή καταστρέφουν τη βάρκα που είναι επιβιβασμένοι. Η Τούρκοι τους σπρώχνουν προς τα ελληνικά σύνορα δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Με τον οποιοδήποτε τρόπο. Λέγοντάς τους ψέμματα, υποβοηθώντας τους, χρησιμοποιώντας τους διακινητές. Στέλνουν όσους περισσότερους μπορούν.

“Κύμα χειρότερο από το 2015”

Ο κ. Αποστολής τόνισε πως φοβάται πως το κύμα της μετανάστευσης μπορεί να είναι χειρότερο από το 2015. Οπωσδήποτε το κράτος πρέπει να προασπίσει τα σύνορά του. Δεν πρέπει να αφήνει να μπαίνουν παράνομοι μετανάστες αλλά όπως βλέπετε οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

“Στον Έβρο έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια”

Επιχειρησιακά στον Έβρο “έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια, η οποία είχε και αποτέλεσμα. Αυτό φάνηκε από τον πρώτη στιγμή αλλιώς θα βλέπαμε κάποιες χιλιάδες μεταναστών να έχουν περάσει από τον Έβρο. Μάλιστα ο Ερντογάν θεωρούσε πως θα είχαν περάσει χωρίς να παρεμποδιστούν. Θεωρώ πως είναι εξαιρετική αποτελεσματική στην πρώτη φάση. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα και όταν κάτι γίνεται σαν εθνική απειλή, όταν προσπαθούν να μπουν μαζικά στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ενωθούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το θέμα είναι πως κάνουμε αυτό που μπορούμε όμως δυστυχώς δεν φτάνει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας, στην ουσία είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, όλοι αυτοί έχουν στόχο την Ευρώπη.

Σε ερώτηση για το ποιες εκτιμά πως θα είναι οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν ο κ. Αποστολής τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος πατά σε δυο βάρκες και θέλει να τα έχει καλά και με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ. Έκανε όμως ένα λάθος και βρέθηκε απέναντι στη Ρωσία ειδικά στη Λιβύη. Στη Συρία δεν τηρήθηκε η συμφωνία μαζί τους και βγήκε μπροστά η Συρία.

“Ο Ερντογάν δεν απομακρύνεται από τους στόχους του. Είναι σίγουρο πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημά του είναι η Συρία. Μόλις το λύσει και το ξεπεράσει θα στραφεί και πάλι στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Χρησιμοποιεί ως εργαλείο την απειλή πολέμου”

“Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως εργαλείο την απειλή πολέμου” επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης και ξεκαθάρισε πως αν “εμείς τσιμπάμε και φοβόμαστε τον πόλεμο, τότε κάνουμε βήματα πίσω. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτός που φοβάται τον πόλεμο, χάνει πριν πολεμήσει. Δεν συνιστώ να γίνει πόλεμος, ούτε είμαι από αυτούς που τον επιδιώκω, ούτε θα ήθελα να οδηγήσω ποτέ τα πράγματα σε ένα πόλεμο. Όμως όταν έχεις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι ικανές, όταν έχεις έναν λαό ο οποίος είναι υπερήφανος, όταν έχεις δίκιο σε όλα αυτά που διεκδικεί ο άλλος, θα πρέπει να σταθείς και να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην φοβάσαι την αναμέτρηση. Αν λοιπόν φοβόμαστε την αναμέτρηση θα οδηγηθούμε σε κινήσεις ήττα πριν ξεκινήσει κάτι”.

“Αν ήμουν Ερντογάν δεν θα τολμούσα μια αναμέτρηση με την Ελλάδα”

Στην ερώτηση αν ποτέ ο Ερντογάν οδηγούσε την κατάσταση σε πολεμικό επεισόδιο ή κάτι ευρύτερο τόνισε πως “ένας πόλεμος και μια πολεμική σύγκρουση δεν μετριέται με τα νούμερα και με τα μεγέθη. Έχουμε δει ότι οι πόλεμοι έχουν τις δικές τους συνθήκες και προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα προέρχονται από τις συγκυρίες ή τις σωστές επιλογές του ενός και του άλλου. Εν κατακλείδι θα σας έλεγα ότι αν ήμουν Ερντογάν δεν θα τολμούσα μια αναμέτρηση με την Ελλάδα. Η ζημιά που θα προκύψει για τον Ερντογάν θα είναι τεράστια. Ενδεχομένως να μην του βγει και το παιχνίδι. Μην φοβόμαστε λοιπόν την Τουρκία, δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλουν να φαίνεται. Αν μετρήσουμε τα νούμερα και τους αριθμούς και τα μέσα γράφει χάνουμε. Δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι. Εμείς όταν χρειαστεί να προασπίσουμε την Ελλάδα και αυτά που πρέπει να προασπίσουμε, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε. Διαφορετικά χάνουμε από το ξεκίνημα, από την αφετηρία”.

“Ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο όταν βρεθεί σε αδιέξοδο”

Όσο για το αν ο Ερντογάν μπορεί να φτάσει τα πράγματα σε αυτό το σημείο ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε πως “ θα το κάνει αν τον συμφέρει ή αν βρεθεί σε αδιέξοδο. Όσο καταφέρνει να κάνει αυτά που θέλει με τις απειλές, με τα διπλωματικά του παιχνίδια, με τις πιέσεις και τις συμμαχίες δεν έχει λόγο να κάνει πόλεμο. Όταν βρεθεί σε αδιέξοδο ενδεχομένως να τον κάνει”.

Tags: ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΕΡΝΤΟΓΑΝΠΟΛΕΜΟΣΤΟΥΡΚΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert